~~Srebrnoszara Niezapominajka napisał(a): Horus napisał(a): coś mi się obiło o uszy że Bosak miał jakieś długi...
ostatnio ponoć spłacił je pieniędzmi z jakiejś społecznej zbiórki...
prawda li to?
:]
Nic o tym nie słyszałem, ani nie czytałem. To zapewne jakaś plotka.
PLOTKA POWIADASZ...
''Krzysztof Bosak, lider Ruchu Narodowego, który dzisiaj gęsto tłumaczy się z zamieszek na ulicach Warszawy podczas wczorajszego Marszu Niepodległości, będzie musiał wytłumaczyć się również z pieniędzy, które wpływały na specjalne konto jego fundacji, a które w całości przeznaczone były dla Renaty Jędrak, ciężko chorej mieszkanki Lubina.
Historię lubinianki poznała cała Polska. Renata Jędrak jest chora na rzadką, nieuleczalną chorobę płuc. Cztery lata temu autriaccy lekarze przeszczepili jej płuca. Dostała nowe, drugie życie. Ludzie z całej Polski przekazywali pieniądze na bardzo kosztowną operację. Uzbierano w sumie 100 tys. euro. Cała suma "leżała" na subkoncie fundacji Europa Media, którą prowadzi były poseł, działacz Młodzieży Wszechpolskiej i lider Ruchu Narodowego - Krzysztof Bosak.
Kłopoty się pojawiły, gdy pani Renata potrzebowała pieniędzy na rehabilitację i leki. "Oczekiwanie na zwrot środków za leki czy rehabilitację trwało wpierw kilka, potem kilkanaście tygodni… W moim telefonie oraz na skrzynce mailowej trzymam dziesiątki upomnień, próśb i wezwań do zwrotu środków. Ciągłe proszenie i upominanie się o pieniądze, które według umowy przeznaczone są na pokrycie kosztów mojego leczenia i rehabilitacji stało się dla mnie do tego stopnia upokarzające i uciążliwe, że postanowiłam zakończyć współpracę z Fundacją Europa Media, o czym poinformowałam Pana Bosaka w maju 2012 roku", pisze na swojej stronie Renata Jędrak.
Tymczasem do dziś Krzysztof Bosak nie rozliczył się z powierzonych jego fundacji pieniędzy. Okazuje się, że część środków Europy Media zajął komornik na pokrycie długów. Dokładnie chodzi o 38 tys. zł, które fundacja Bosaka ma oddać pani Renacie. ''