PanM napisał(a): Nie lepiej gdyby kościół zajmował się swoimi obrzędami w miejscach do tego przeznaczonych i utrzymywał ze składek zainteresowanych wiernych ?
Myślę żę ta inwazja klerykalizmu w Polsce doprowadzi wkrótce że kościoły będą sprzedawane na magazyny.
Nie, nie lepiej. Chcielibyście Kościół zamknąć w gatcie i żeby stamtąd nie wyłaził. Niedoczekanie wasze. Kościół to nie mury, to nie księża, nie biskupi. Kościół to nie obrzędy. Kościół to my, ochrzczeni. Tam gdzie my jesteśmy, jest i nasz Kościół. Składek? Skoro takie Trzaskowskie z moich podatków szkolą wichrzycieli spod tęczowej flagi, to myślę że powinni także z twoich podatków wspomóc dzieło Boże. Inwazja? Inwazję to mieliśmy przez ostatnie tygodnie, jak grupa zdezorientowanych osób plugawiła nasze ulice swoimi wulgarnymi hasłami. Kościół żadnej inwazji nie robi. Stara się tylko trwać na swoich pozycjach. Może jednak zbyt biernie. Może faktycznie czas na prawdziwą kościelną ofensywę, byśmy nie mieli magazynów w miejscu kościołów.
To ja Len, IP mi się zmienił :|