Przemo , Janusz mach mol langsam ... ile czasu zajęło Wam dojście od ateizmu ?
Od urodzenia byliście ateistami , czy dopiero w pewnym wieku ? Poproszę o publiczną spowiedź :) Jakie wydarzenie w Waszych życiach uczyniło Was ateistami ? . Tu już nie chodzi o nienawiść do KK i urzędników PanaB , jak mawiał swego czasu Urban ustami Gadzinowskiego , tu chodzi o prawdziwą wiarę i wiedzę . Konglomerat intuicyjnych przekonań i strzępy zdobytych w ciężkim intelektualnym wysiłku ... informacji o Stwórcy :)
Gdybyście mi postawili te pierwsze pytanie , to jako ekshibicjonista opowiem Wam , dlaczego wkuwił mnie i kiedy ... pewien pleban , który bladego pojęcia nie miał o Stwórcy , a Jezusem tylko sobie gębę wycierał , zamykając Jezusa w Tamernakulum ...
I tu pytanko do Ciebie Len :) Dualizm walki dobra ze złem faktycznie odwraca się czasami o 180 stopni ... dobro dla jednych oznacza zło dla innych ... czasami :D
A nam Wędrowcom dążącym do ABSOLUTU , ŹRÓDŁA ŻYCIA , NACZELNEGO INTELEKTU WSZECHŚWIATA , PODSTAWOWEJ ŚWIADOMOŚCI i PRAWDY... nie koniecznie do boga Horusa , albo Jahwe , nie mówiąć o Siwie i przygłupach z Ameryki Południowej , nam Wędrowcom zależy na tym , aby duchem , bo ciałem się nie da :D , dotrzeć do Stwórcy , nawet jeśli jest kosmitą :D
Jest taka teoria spiskowa Len , że wieże WTC zburzyli terroryści od Ben Ladena . Porwali samoloty i pizgnęli ( miejmy nadzieję , że Janusz nie zauważy :D ) w osiemnaście stalowych haowników ( sześć na dziewięć metrów ) na budynek ... kruchym aluminium ... no i wieże się zawaliły :(
I gawiedź w to wierzy do dzisiaj :D
Być może z Twoim bogiem Len jest podobnie ? :) Ale jedno jest pewne ... wiara , wiedza i konfrontacja dodaje umysłowi skrzydeł :)
Miłego popołudnia Panowie :) Tobie też Głupia Papugo :D
Dopisane 22.09.2020r. o godz. 15:39:
~~Brudnożółta Morwa napisał(a): Dwie dychy to 7 piw albo prawie flaszka. Tylko ktoś bardzo nieodpowiedzialny wydał by tyle na książkę o niczym.
To zdanie określa poziom Twego intelektu . Gdzieś Ty się qurwa edukował Morwa .. na drzewie ? :D