emem napisał(a): ~~Kanarkowa Ślazówka napisał(a): Bolec info też powinno to zrobić jak ma odrobinę przyzwoitości.
W szkalowaniu Kościoła to jesteście pierwsi.
O tym, co Bolec.Info powinno zrobić, a czego nie będę decydował ja, a nie anonimowy dyskutant. Zajmujemy się opisywaniem faktów.Dopisane 28.09.2020r. o godz. 08:03:~~Kanarkowy Przetacznik napisał(a): Sznowny Panie EMEM. W uzupełnieniu do podanego linka proszę o podanie listy parafii, które stsują się do tego stanowiska. Rozumiem, że hejt, który słyszymy z ambony Bazyliki zostanie zaniechany?
To nie moja sprawa i nie będę się tym zajmował. Nie chodzę do bazyliki i nie interesuje mnie to, co kto tam mówi.
Pozdrawiam,
Marcin
Wszyscy nawiedzeni " obrońcy moralności " oraz czci kościoła niech biorą przykład.
Pan Marcin nie bywa tam bo nie chce , nie pisze co się tam wyprawia bo nie ma takiej potrzeby.
Kościół zdecydowanie nadto wypływa ze swoją ideologią indoktrynacji poza mury świątyń. Nawet prawo świeckiego państwa jest wyczuwalnie nagięte wpływem kościoła katolickiego.Akcja rodzi reakcję .
Społeczeństwo się edukuje i coraz bardziej zauważa że jest manipulowane światopoglądowo i politycznie. Rodzimy się ateistami . Wyznawców robi z nas otoczenie w zależności o miejsca urodzenia .Dlatego w krajach muzułmańskich nie rodzi się żaden katolik i odwrotnie ?
Niech wierni i ich pasterze zajmują się sobą, niech sami się finansują i celebrują swoje modły w domach i świątyniach a nie będzie starć z rzeczywistością.
Ateiści nie organizują marszów przeciw wierzącym. Sam fakt opublikowania orzeczenia rektora był aktem dobrej woli ze strony redakcji. Przecież mogli go zignorować.[img=1601278876_lt8afsm.jpg]