~~Krwawosiny Szczodrzeniec napisał(a): "Jeżeli w pandemii, jak choroba jest tak rozhulana, że jest 18 tysięcy nowych zachorowań, ten człowiek [Jarosław Kaczyński - przyp. red.] wywołuje taką sytuację, że kobiety muszą wyjść na ulice, żeby bronić swojej godności... W Powstaniu walczyliśmy wszyscy, i chłopcy, i dziewczęta, o swoją wolność, bo wolność jest składnikiem godności człowieka i nie ma godności bez wolności"(Wanda Traczyk-Stawska)
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26458414,uczestniczki-powstania-warszawskiego-na-protescie.html#s=BoxMMtImg3
Która kanalia zacznie pierwsza wyzywać uczestniczki powstania???:)
p
Ja wolę to co w TV powiedziała studentka socjologii - Na wstępie chcę powiedzieć że nie głosowałam na PiS i nie jestem ich zwolenniczką .
Pierwsze dwa dni protestu to były protesty kobiet przeciw ustawie , nie uczestniczyłam w nich ze strachu przed Cowidem , miałam żal do siebie że brakło mi odwagi .
Dzisiaj widząc co się dzieje kto wykorzystuje ludzi do własnych partykularnych interesów , jestem dumna że taką a nie inną podjęłam decyzję .
Na zakończenie wzywała do opamiętania , zakończenia tych godzących w nas wszystkich protestów .