Przemku , w żaden sposób tym postem mnie nie zaatakowałeś , każdy z nas czasami dokonuje niewłaściwy wybór .
Mógłbym wymienić jeszcze parę nazwisk .
Jeżeli Ty nie potrafisz docenić tego co mamy nic nie poradzę , drogę jaką wybrałem będąc z tymi co wywalczyli po latach walki wolność i demokrację powtórzyłbym bez wahania .
Inny temat to jak to jako społeczeństwo wykorzystaliśmy , - walczyłem w złej sprawie ,- czy to ma znaczyć że chcesz powiedzieć KOMUNO WRÓĆ , tęsknisz za żelazną kurtyną i sowiecką okupacją .
Zacząłeś tworzyć coś nowego z Palikotem , zaczął tworzyć coś nowego Petru , teraz Biedroń i Chołownia , czym to się kończy , jedni do PO drudzy do lewicy .
Próbował Kukiz budować Polskę Obywatelską , wylądował w PSL .
W demokracji wyboru dokonuje społeczeństwo , głosują na jednych lub drugich , mieliśmy też kilka lat rządów postkomunistów .
Ja swoje zdanie co do protestów nie raz nie dwa przedstawiłem , nie czytam wszystkich postów zapewne Ty też .
Relacje Państwo - Kościół zostały zawarte w Konkordacie w drodze kompromisu w 1993 r . to tak jak z ustawą aborcyjną .
Nie jestem za łamaniem żadnej z tych umów .
Kto Ciebie zmusza do ideologii wiary , Kościół stał i stoi za ochroną życia od poczęcia , nie ważne kto rządzi .
Też nie bierz tego do siebie , to skrajne lewactwo wspierane przez część polityków PO przejęło kontrolę i kierownictwo strajkiem , to oni dążą do wdrożenia swojej ideologii .
Jak im większość społeczeństwa w demokratycznych wyborach da mandat zaufania będą mogli dokonywać zmian .
Teraz to nic innego jak anarchia i brutalne ataki na Kościół , Ty się w to wpisujesz ja nie .
Zapoznaj się z Konstytucją , zapoznaj się z ustawą zobaczysz kłamstwa głoszone przez lewaków , ja już w tym temacie tyle napisałem że nie będę się powtarzał .
Prezydent Duda składa ustawę o której piszesz , wzywa Prezydent i Kosiniak - Kamysz do rozmów , apele przez lewactwo i kierownictwo PO są odrzucane , wzywają do zaostrzenia protestów , po trupach do władzy .
Dopisane 31.10.2020r. o godz. 18:43:
Horus napisał(a): w tym problem że na to co zamiast pis Lucjan nie potrafi odpowiedzieć...
kiedy pisałem tu przed laty że Belgia przetrwała bez rządu kilka lat wieszano tu na mnie ''psy''
dlaczego?
bo nie potrafili sobie wyobrazić funkcjonowania kraju ?
a tam mogli...;)
ale tam nie mają kaczyńskich czy ziobrów...
nie mają gowinów i rydzyków...
Janusz to ja zwolennik PiS-u zadaję wam przeciwnikom pytanie jak nie pis to kto , ja mam swojego kandydata na dziś .
Lucjan Tobie odpowiedział , czekam na Twoją odpowiedź .