~~Jurek napisał(a): Ktoś napisał: ~~Żonkilowy Głóg napisał(a): Czy w Bolesławcu nie ma Ukraińskich obywateli ..?
Szanujących swoją ojczyznę ..?
A może są ..? tylko nikt ich nie powiadomił o nagminnym szkalowaniu przez prezesa zDM ich ojczyzny , może znajdzie się osoba przetłumaczy , i zapyta co sądzą o takich wpisach …
Janusz stąpa po kruchym lodzie ,w Polsce jest ok. 2 milionów Ukraińców. A jak się któremu nie spodoba Januszowy wpis ,,ojej...nie żyją cywile?....niesamowite...'' ???
Ja bym z czyjejś śmierci nie drwił, ale ja nie gloryfikuję Putina.
Janusz to jest u siebie w kraju...Janusz ma tu prawo ich oceniać za to co robią ...za to jak się zachowują ...
i guzik mnie obchodzi czy im się to podoba czy nie...
więc co ty tu pieprzysz o jakimś ''kruchym lodzie''?...straszysz mnie
podobnie widzę tu Gruzinów ...dlaczego nie słychać tak często o problemach z Białorusinami czy nawet Rosjanami?
dlaczego skoro medialnie powinno się to z racji prowadzonej obecnie ''polityki'' właśnie o nich powinno się pisać?
a tu proszę ...najczęściej Ukraińcy...
więc guzik mnie obchodzi to czy komuś się moje wpisy o nich podobają czy nie...
mnie nie podoba się jak drą mordy na granicy ''smert Lachom'' lub ''budiem rezać Lachów''
tobie się to podoba?...pytam bo o tym nie wspominasz...czyżby obawa że sam wejdziesz na ''kruchy lód''?
a gdzie ja drwię ze śmierci cywili?...dlaczego teraz kopiujesz tylko fragment mojego postu?
BO MANIPULUJESZ I CHCESZ TO ZAGRAĆ NA EMOCJACH...
przecież dobrze wiesz że wspomniałem tam o Izraelu i Palestynie i ginących tam cywilach...więc po co ta twoja ''zagrywka''?
wracając do sedna...piszesz że jest tu ok 2 mln. Ukraińców...ile z tej liczbyto kobiety i dzieci?...ilu w tej liczbie trzydziesto czy czterdziestolatków?...dlaczego tu są a nie na jakimś tam froncie broniąc kraju w którym ich ''prezy-dęcik'' właśnie ogłosił kolejną mobilizację ogłaszając pobór na poziomie 160 tyś.
kolejna manipulacja to stwierdzenie że ''ty nie''...'ty niewinien''...ty nie gloryfikujesz Putina...
więc pytam cię ...PODAJ TU JEDEN MÓJ WPIS GDZIE GLORYFIKUJĘ PUTINA?...JEDEN....
nie zrobisz tego bo takiego NIE ZNAJDZIESZ...
więc co tu pajacujesz?