Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

PiS - jako stan umysłu

~~Anonimowy Czosnek niezalogowany
29 października 2024r. o 20:46
~~Hańba napisał(a): Ostatnią rzeczą ktòrą powinien robić prezydent to ochrona przestępcòw !

O złogach mówi gość, który w nocy zaprzysiągł Piotrowicza ,prokuratora stanu wojennego na sędziego TK.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Jurek niezalogowany
30 października 2024r. o 5:55
~~Żonkilowy Głóg napisał(a): Czy w Bolesławcu nie ma Ukraińskich obywateli ..?
Szanujących swoją ojczyznę ..?
A może są ..? tylko nikt ich nie powiadomił o nagminnym szkalowaniu przez prezesa zDM ich ojczyzny , może znajdzie się osoba przetłumaczy , i zapyta co sądzą o takich wpisach …

Janusz stąpa po kruchym lodzie ,w Polsce jest ok. 2 milionów Ukraińców. A jak się któremu nie spodoba Januszowy wpis ,,ojej...nie żyją cywile?....niesamowite...'' ???
Ja bym z czyjejś śmierci nie drwił, ale ja nie gloryfikuję Putina.
~~Białoszara Dabecja niezalogowany
30 października 2024r. o 6:47
~~Jurek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Żonkilowy Głóg napisał(a): Czy w Bolesławcu nie ma Ukraińskich obywateli ..?
Szanujących swoją ojczyznę ..?
A może są ..? tylko nikt ich nie powiadomił o nagminnym szkalowaniu przez prezesa zDM ich ojczyzny , może znajdzie się osoba przetłumaczy , i zapyta co sądzą o takich wpisach …

Janusz stąpa po kruchym lodzie ,w Polsce jest ok. 2 milionów Ukraińców. A jak się któremu nie spodoba Januszowy wpis ,,ojej...nie żyją cywile?....niesamowite...'' ???
Ja bym z czyjejś śmierci nie drwił, ale ja nie gloryfikuję Putina.

Janusz to jest u siebie w kraju...Janusz ma tu prawo ich oceniać za to co robią ...za to jak się zachowują ...
i guzik mnie obchodzi czy im się to podoba czy nie...
więc co ty tu pieprzysz o jakimś ''kruchym lodzie''?...straszysz mnie
podobnie widzę tu Gruzinów ...dlaczego nie słychać tak często o problemach z Białorusinami czy nawet Rosjanami?
dlaczego skoro medialnie powinno się to z racji prowadzonej obecnie ''polityki'' właśnie o nich powinno się pisać?
a tu proszę ...najczęściej Ukraińcy...
więc guzik mnie obchodzi to czy komuś się moje wpisy o nich podobają czy nie...
mnie nie podoba się jak drą mordy na granicy ''smert Lachom'' lub ''budiem rezać Lachów''
tobie się to podoba?...pytam bo o tym nie wspominasz...czyżby obawa że sam wejdziesz na ''kruchy lód''?

a gdzie ja drwię ze śmierci cywili?...dlaczego teraz kopiujesz tylko fragment mojego postu?
BO MANIPULUJESZ I CHCESZ TO ZAGRAĆ NA EMOCJACH...
przecież dobrze wiesz że wspomniałem tam o Izraelu i Palestynie i ginących tam cywilach...więc po co ta twoja ''zagrywka''?

wracając do sedna...piszesz że jest tu ok 2 mln. Ukraińców...ile z tej liczbyto kobiety i dzieci?...ilu w tej liczbie trzydziesto czy czterdziestolatków?...dlaczego tu są a nie na jakimś tam froncie broniąc kraju w którym ich ''prezy-dęcik'' właśnie ogłosił kolejną mobilizację ogłaszając pobór na poziomie 160 tyś.

kolejna manipulacja to stwierdzenie że ''ty nie''...'ty niewinien''...ty nie gloryfikujesz Putina...
więc pytam cię ...PODAJ TU JEDEN MÓJ WPIS GDZIE GLORYFIKUJĘ PUTINA?...JEDEN....

nie zrobisz tego bo takiego NIE ZNAJDZIESZ...
więc co tu pajacujesz?
30 października 2024r. o 6:49

dla przypomnienia...

22 godz. 19 min. temu
''Rosjanie dokonali nocnego zmasowanego ataku na trzy ukraińskie miasta. Ranni i ofiary śmiertelne to ludność cywilna. Co wiadomo o ataku?
Rosjanie dokonali zmasowanego ataku powietrznego na szereg ukraińskich miast. Celowali w Kijów, Charków i Krzywy Róg. Używali dronów, rakiet i kierowanych bomb lotniczych. Są ofiary wśród ludności cywilnej.''

ojej...nie żyją cywile?....niesamowite...
w Palestynie też ''pejśiaści'' strzelali też zginęli cywile ....
ponad 120 osób i ponad trzydziestka dzieciaków...
Zgłoś do moderacji
~~pytanie za 100 niezalogowany
30 października 2024r. o 6:54
Kogo Redakcja nazwała publicznie RUSKĄ ONUCĄ ???
30 października 2024r. o 6:59
Ukraińscy kierowcy w Korczowej krzyczą „Sława Ukrainie!”, „Śmierć Lachom!” [+VIDEO]
24 November 2023|2 Komentarze|w bezpieczeństwo i obrona, Polska, społeczeństwo, Ukraina, Wydarzenia |Przez Marek Trojan
Niezadowoleni z protestu polskich przewoźników ukraińscy kierowcy ruszyli w kierunku granicy w Korczowej, wznosząc banderowskie okrzyki. Z kolei grupa krzyczących Ukraińców, idących autostradą A4, zareagowała gniewem na uwagę ze strony policjanta, żeby się uspokoili, bo nie są u siebie.

Nagranie z Korczowej zamieścił w sieci Rafał Mekler, działacz Konfederacji Wolność i Niepodległość i jeden z organizatorów protestu polskich przewoźników. Według opisu i innych informacji pochodzi z czwartku 23 listopada. Widać na nim dużą grupę oburzonych ukraińskich kierowców, kłócących się z policją. Chcą iść w stronę granicy. Policjanci próbują ich zatrzymać i zawrócić, ale bezskutecznie.

Ukraińcy w pewnym momencie ignorują polskich policjantów i wśród okrzyków zachęty idą wzdłuż drogi w kierunku granicy polsko-ukraińskiej.

W pewnym momencie zaczynają wznosić banderowskie zawołanie „Sława Ukrajini! Herojam Sława!”, co wywołuje wyraźny entuzjazm wśród ukraińskich kierowców. Następnie słychać okrzyk „Smert’ Lacham!” – „Śmierć Lachom (Polakom)”.

„Strzelajcie, no dalej! Tutaj Rosja, a tutaj Polska!” – krzyczy w stronę polskich policjantów jeden z Ukraińców. Słychać, że jeden z funkcjonariuszy próbuje go uspokoić, ten odkrzykuje „Nie rozkazuj! Nie rozkazuj!”. Rozmawiający z policjantem Ukraińcy nie rozumieją, czemu zostali zatrzymani i nie mogą iść dalej. Funkcjonariusz tłumaczy im, że w ten sposób blokują autostradę, a ponieważ został legalnie zgłoszony protest, demonstranci mogą blokować przejścia graniczne. Ukraińców to nie przekonuje.

„Jedźcie do Brukseli! Jedźcie do Brukseli i tam sobie, ku**a, blokujcie!” – krzyczy w swoim języku ukraiński kierowca.

„Panowie, nie jesteście u siebie…” – mówi spokojnie policjant, na co Ukraińcy reagują bardzo gniewnie. Słychać krzyki m.in. „Trochę kultury!”, „Nam na piechotę nie wolno? Pod granicę pójdziemy!”.

Przeczytaj: Bruksela krytykuje protest polskich przewoźników po skargach Kijowa

Protest polskich przewoźników na granicy z Ukrainą trwa od 6 listopada. Przedstawiciele branży blokują przejścia graniczne z Ukrainą w woj. lubelskim i podkarpackim. Blokady dróg dojazdowych do przejść granicznych z Ukrainą związane są z liberalizacją przepisów w sprawie transportu międzynarodowego na terenie Unii Europejskiej. Polscy przewoźnicy chcą zwrócić uwagę na sytuację w obszarze przewozów transportowych w Polsce i rozpoczęcie rozmów polsko-ukraińskich. W przypadku osiągnięcia kompromisu, mieliby zrezygnować z blokady przejść granicznych.

Polscy przewoźnicy domagają się przywrócenia systemu wydawania zezwoleń transportowych dla przewoźników ukraińskich i zmniejszenia ich ilości do poziomu sprzed rosyjskiej inwazji na Ukrainę tj. 200 tys. rocznie. Chcą też zaostrzenia zasad przewozu EKMT, wprowadzenia osobnej kolejki w systemie elektronicznym dla pojazdów transportowych zarejestrowanych na obszarze UE, a także osobnej dla pustych ciężarówek (obecnie muszą czekać 10-12 dni). Chcą też zapewnienia im dostępu do ukraińskiego systemu „Szlach” (Droga).

masz pole do popisu...skomentuj to chyba że boisz się wejść na ''lód''...;D

~~Lucjan niezalogowany
30 października 2024r. o 7:01
~~pytanie za 100 napisał(a): Kogo Redakcja nazwała publicznie RUSKĄ ONUCĄ ???

Tak publicznie nazwano Janusza z Dolnych Młynów.
30 października 2024r. o 7:05
~~pytanie za 100 napisał(a): Kogo Redakcja nazwała publicznie RUSKĄ ONUCĄ ???

myślisz że zrobiło to na mnie wrażenie?
myślisz że pozostawiłem to bez odpowiedzi?

a ty?
zamiast teraz spróbować iść w kierunku merytoryki co robisz?
uciekasz od odpowiedzi bo biedaku nie masz co odpowiedzieć więc idziesz w nic nie znaczący kierunek...
byle uciec od konkretów...;D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!