Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

PiS - jako stan umysłu

~~Ogarnij się niezalogowany
5 marca 2025r. o 18:15
~~Kupiłem nick napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Szarobury Czarny napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Gienek napisał(a): Nigdy nie żyłem w dostatku ale żyje mi się dobrze. Na chleb nie brakuje, na wyprawkę i jedzenie dla dzieci mam i to mi wystarczy. Zdecydowanie wolę życie w UE niż bez UE, jestem wyborcą KO i uważam, że Tusk i Sikorski to najlepsi politycy w tym kraju.

100 % racja !

Tylko chciałbym zauważyć że to Sikorski z Tuskiem chcieli oddać pół polski Rosjanom wrazie jakby wybuchła wojna.

Piszesz i nie wiesz co piszesz.

To zdanie wyjęte z kontekstu , projektu obrony przed atakiem z Rosji. Baszczak za to pójdzie do puszki. A ty powtarzasz to co nie wiesz.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Psie dziady znowu w szambie niezalogowany
5 marca 2025r. o 22:43
Parszywe mandzioły tak jak muchy do goowna pchają się tam gdzie największe gnojowisko.
~~Ciemnota ma skrzydła niezalogowany
6 marca 2025r. o 2:16
Dwóch ...i przegłosuje nawet największego geniusza. Tępy osiłek pobije inteligenta. Złodziej okradnie uczciwego. Skromny przegra z chamem. Taki świat niestety.
Oz zarania cwańsi zabiegali aby kierować resztą i nie pracować. Wymyślili religię i kierują. Większości nie chce się uczyć i wierzy w cuda . A to większość w wyborach ma rację. Prosty mechanizm. W Polsce sprawdza się znakomicie. Ci od boga najpierw bez namysłu dali sobie wmówić że są lepszym sortem. A gdy wokoło nich rozchodzi się smród złodziei przeistaczają się w konfederatów. Niektórym w głowach resztki zawiesiny wirują jak woda w kiblu.

Zastosowana autokorekta

~~Staroróżowy Jaśminowiec niezalogowany
6 marca 2025r. o 5:57
''Premier Donald Tusk ocenił, że prezydent Andrzej Duda publicznie wyraził sugestię, że Polska mogłaby oddać miedź Amerykanom za ich wsparcie. To jednak krok za daleko - napisał szef rządu.

"Publicznie wyrażona przez Pana Prezydenta Dudę sugestia, że moglibyśmy oddać naszą polską miedź Amerykanom za ich wsparcie, to jednak krok za daleko" - napisał premier w środę na platformie X.

Wcześniej w środę w wywiadzie dla TVN24 prezydent został zapytany m.in. czy "w erze Donalda Trumpa" możemy liczyć na Amerykę, czy nie przyjdzie taki dzień, gdy Trump powie: "Chcecie amerykańskich wojsk w Polsce? Oddajcie mi swoją miedź".

"Jeżeli prezydent Donald Trump będzie w takiej sytuacji, że, nie wiem, wyda na wsparcie dla Polski setki miliardów dolarów, to trudno mi powiedzieć, jakie będzie miał wobec nas oczekiwania. Natomiast, póki co, takiej sytuacji nie mamy" - odpowiedział prezydent.

Dopytywany, czy nie obawia się tego, odparł: "Ja mam nadzieję, że takiej sytuacji nie będzie, bo jak na razie to nazywa nas (Trump - przyp. PAP) bardzo odpowiedzialnym sojusznikiem''

''..trudno mi powiedzieć, jakie będzie miał wobec nas oczekiwania. Natomiast, póki co, takiej sytuacji nie mamy" - odpowiedział prezydent...

'' puki co'' ?...a jak zmieni się wszystko w ciągu jednej godziny jak ze ''shrekiem'' to co?
wyjdzie ''jajco'' ;D
~~Terakotowy Migdałowiec niezalogowany
6 marca 2025r. o 6:14
Jakie to cienkie , z braku laku dobry kit ,
Nie potrafisz nawet zinterpretować słów
Wypowiedzianych przez prezydenta Dudę .
Tak , tak przecież ty afery której nie ma szukać musisz
Inaczej się w oparach absurdu udusisz ..
~~Staroróżowy Jaśminowiec niezalogowany
6 marca 2025r. o 7:12
jasne...;D
skoro ''budyń'' pierdzieli że ''jeszcze nie wie czego może oczekiwać'' po ''zaczesańcu'' i ''trudno mu powiedzieć'' to jak można traktować Ążeja ?
a o jakiej to ''aferze '' pieprzysz ? ...musisz się bardziej postarać bo jesteś zbyt czytelny...;D
~~Różowofioletowa Tygrysówka niezalogowany
6 marca 2025r. o 8:17
Jak już pisałem dziś żadna solidarność by się nie zadziała bo to sprzedajne dziady a ci co w nich wierzą to frajerzy i niemoty.
Dlatego powinno się zabronić używania nazwy Solidarność bo nie ma nic wspólnego z tym co sobą reprezentowała na początku drogi. Skoro pan Wałęsa do konfident to pokażcie kogo skrzywdzono z powodu jego donosów jeśli takowe były -
i faktem jest , że nie było odważnych do przewodzenia związkowi , przewodził jak umiał i już wtedy Kaczory były ością w gardle związku. A niejaki Janusz nic w życiu nie zrobił dla innych i dlatego jest jaki jest
~~Ja wa powiem niezalogowany
6 marca 2025r. o 9:55
Mówta co chceta na Kasia ale on wyczuł na co stać USA. Wystarczyło wybrać innego prezydenta i sojusze wywalili do śmietnika. A takie mocne i niezniszczalne były , Amerykańskie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!