Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Modlitwa za bluźnierstwa podczas protestów
~~Szkarłatny Różanecznik niezalogowany
1 grudnia 2020r. o 16:11
~Dyniowy Liliowiec napisał(a): Po pierwsze nowenna dotyczy przebłagania za bluźnierstwa i ataki na kościoły w Polsce, nie wspomniano o demonstrantach z Bolesławca. Poza tym, co przeszkadza ludziom w jakich intencjach inni się modlą. Ludzie, których to razi, zajmijcie się lepiej swoją formułą protestów, nie zawsze kulturalną i życzliwą wobec innych. Po drugie, gdyby wielu z urażonych taką formą modlitwy, od czasu do czasu pojawili się w kościele, wiedzieliby, że Wierni modlą się za wszystkich księży, za tych co skrzywdzili innych również oraz ich ofiary pedofilii i innych niegodnych czynów. Za ludzi kościoła i wrogo nastawionych też. A po trzecie, ludzie, co złego jest, by zło zwyciężać dobrem? Nie trzeba być katolikiem, by tak czynić. A Was to razi?

Popieram tą opinie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Pożółkły Tytoń niezalogowany
1 grudnia 2020r. o 16:54
Do kościoła nie chodzę ale mam to w doopie za kogo i gdzie się modlą. Nawet wybaczam im procesje na Boże ciało. Nic mi nie narzucaja wbrew temu co niektórzy tutaj głoszą więc niech sobie chodzą i się modlą. Mam to w d...
~~Spopielały Kosaciec niezalogowany
1 grudnia 2020r. o 17:16
Niech się pomodlą za ofiary księży pedofilów.
~~Bladoniebieska Fortegilla niezalogowany
1 grudnia 2020r. o 18:11
~Pożółkły Tytoń napisał(a): Do kościoła nie chodzę ale mam to w doopie za kogo i gdzie się modlą. Nawet wybaczam im procesje na Boże ciało. Nic mi nie narzucaja wbrew temu co niektórzy tutaj głoszą więc niech sobie chodzą i się modlą. Mam to w d...

Czemu ludzie nie potrafią tego zrozumieć? jakby każdy miał takie podejście, jak osoba w powyższym poście, żyłoby nam się zdecydowanie lepiej.
~~Bladoniebieska Fortegilla niezalogowany
1 grudnia 2020r. o 18:24
~Limonkowa Daglezja napisał(a): Oni nawet jakby chodzili na kolanach to ich win pedofili nie odkupia, niech probuja się za swoich modlic

Co masz na myśli pisząc "swoich"? Z Twojej wypowiedzi wynika, że warto by było również za Ciebie się pomodlić ;)
~Płomiennorudy Groszek niezalogowany
1 grudnia 2020r. o 18:30
Jeszcze jest demokracja: jedni protestują, drudzy modlą się . Jest OK!
~~Miedzianoczerwona Języczka niezalogowany
1 grudnia 2020r. o 18:35
~Płomiennorudy Groszek napisał(a): Jeszcze jest demokracja: jedni protestują, drudzy modlą się . Jest OK!

to może dla równowagi tych modlących się walnąć gazem ??

wtedy będzie dopiero demokracja...
~~Pożółkły Tytoń niezalogowany
1 grudnia 2020r. o 18:36
~~Bladoniebieska Fortegilla napisał(a):
~Pożółkły Tytoń napisał(a): Do kościoła nie chodzę ale mam to w doopie za kogo i gdzie się modlą. Nawet wybaczam im procesje na Boże ciało. Nic mi nie narzucaja wbrew temu co niektórzy tutaj głoszą więc niech sobie chodzą i się modlą. Mam to w d...

Czemu ludzie nie potrafią tego zrozumieć? jakby każdy miał takie podejście, jak osoba w powyższym poście, żyłoby nam się zdecydowanie lepiej.

Bo ludzie to pieniacze i w jakiejś części są głupcami, uważającymi że oni mają rację a inni te rację muszą też przyjąć. Muszą a jak nie to własnie wygląda to tak jak wygląda.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza