~Dyniowy Liliowiec napisał(a): Po pierwsze nowenna dotyczy przebłagania za bluźnierstwa i ataki na kościoły w Polsce, nie wspomniano o demonstrantach z Bolesławca. Poza tym, co przeszkadza ludziom w jakich intencjach inni się modlą. Ludzie, których to razi, zajmijcie się lepiej swoją formułą protestów, nie zawsze kulturalną i życzliwą wobec innych. Po drugie, gdyby wielu z urażonych taką formą modlitwy, od czasu do czasu pojawili się w kościele, wiedzieliby, że Wierni modlą się za wszystkich księży, za tych co skrzywdzili innych również oraz ich ofiary pedofilii i innych niegodnych czynów. Za ludzi kościoła i wrogo nastawionych też. A po trzecie, ludzie, co złego jest, by zło zwyciężać dobrem? Nie trzeba być katolikiem, by tak czynić. A Was to razi?
~Pożółkły Tytoń napisał(a): Do kościoła nie chodzę ale mam to w doopie za kogo i gdzie się modlą. Nawet wybaczam im procesje na Boże ciało. Nic mi nie narzucaja wbrew temu co niektórzy tutaj głoszą więc niech sobie chodzą i się modlą. Mam to w d...
~Limonkowa Daglezja napisał(a): Oni nawet jakby chodzili na kolanach to ich win pedofili nie odkupia, niech probuja się za swoich modlic
~Płomiennorudy Groszek napisał(a): Jeszcze jest demokracja: jedni protestują, drudzy modlą się . Jest OK!
~~Bladoniebieska Fortegilla napisał(a):~Pożółkły Tytoń napisał(a): Do kościoła nie chodzę ale mam to w doopie za kogo i gdzie się modlą. Nawet wybaczam im procesje na Boże ciało. Nic mi nie narzucaja wbrew temu co niektórzy tutaj głoszą więc niech sobie chodzą i się modlą. Mam to w d...
Czemu ludzie nie potrafią tego zrozumieć? jakby każdy miał takie podejście, jak osoba w powyższym poście, żyłoby nam się zdecydowanie lepiej.