Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

13 GRUDNIA - PAMIĘTAMY !!!!

~~Granatowy Chaber niezalogowany
12 grudnia 2020r. o 22:27
możesz jutro jechać do warszawki,obstawiać jarka ,albo go obudzić
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
12 grudnia 2020r. o 22:27
Jurko61 napisał(a): PanieM
Do pewnego czasu nie komentowałem pańskich tekstów ,
Żeby panu Kmiot jak pan mnie nazwał rozjaśnił ten starczy umysł
To moja wiedza pochodzi o tamtych czasach mając 20 lat , od starszego brata którego pan gościł z Januszem wielbiciel Prawa i Sprawiedliwościem u siebie .
Uważam iż będzie pan wiedział o kim mowa.
Zanim puści pan bąka medialnego nie wiedząc do kogo , niech pan zasięgnie informacji co ze mną wyprawiali 19.12.1981 roku przy Łasickiej ,
Nie chce być torturowany przez pana na tym forum , za dojrzały jestem na dyskusje bezowocne , pozdrowi pan klakiera Horusa.Dopisane 12.12.2020r. o godz. 22:01:
Horus napisał(a): też skakałeś przez ''płoty''?
też rozrzucałeś ulotki?
też podpalałeś milicyjne Nysy?

no i popatrz...
to wszystko dzisiaj ''psu na budę''

Polskę jak rozkradali kiedyś tak rozkradają dzisiaj ...

tylko ekipa w lekka zmienionym składzie ale ''idee'' te same ...
jak najwięcej dla siebie...

Janusz , przez płoty to powinieneś skakać gdy zobaczysz na swej ciężkiej
Drodze życiowej Pannę

jurko czy jak ci tam...
masz tą swoja ''legendę '' to nią sobie żyj ...
po kiego ''h'' mnie w to mieszasz?
wisi mi to ...powiewasz mi ...
ale zważ na to co piszesz...
jesteś taki ''kozak''?
podpisz się tutaj a nie smaruj tu tych kocopołów jako jakiś tam śmieszny ''jurko61''

jesteś ''za dojrzały''?
co nie znaczy że nie jesteś głupcem...;) bo nie wiesz co czynisz...

skacz przez te swoje ''płoty'' nawet dzień w dzień...

''opozycjonista''...hahaha
a zachowanie wypisz-wymaluj ''esbeckie'' :]

[img=1607808450_b1z3k4d.png]

Zastosowana autokorekta

~~Herbaciany Kokornak niezalogowany
12 grudnia 2020r. o 22:40
- "to wszystko dzisiaj ''psu na budę''? :(
Gdyby nie "to wszystko" dzisiaj bylibyśmy w tym samym miejscu co Białoruś
11445
PanM
12 grudnia 2020r. o 22:50
Jurko61 napisał(a): PanieM
Do pewnego czasu nie komentowałem pańskich tekstów ,
Żeby panu Kmiot jak pan mnie nazwał rozjaśnił ten starczy umysł
To moja wiedza pochodzi o tamtych czasach mając 20 lat , od starszego brata którego pan gościł z Januszem wielbiciel Prawa i Sprawiedliwościem u siebie

Zwrot " kmiot " dotyczy osób frustrujących mnie z pod tyldy. Jeśli użyłem go do tego loginu przepraszam.
Mimo że mam o 7 lat więcej nie czuje się starcem.Nigdy nie gościłem u siebie nikogo z Januszem wielbiciel Prawa i Sprawiedliwościem.
Jeśli coś to Janusz był jednym z gości.Nietrudno się domyślić z kim rozmawiam. Miło poznać .
Tamten okres znam z autopsji . Na własnej skórze. 13 grudnia byłem w Berlinie.
Smutno było patrzeć na to co się wtedy tu działo.
Tamte czasy to trudny okres i niejednoznaczny do zdefiniowania . Wiadomo była jeszcze komuna a my mieliśmy oczekiwania. Gierek dał nam możliwość podróżowania i wtedy wielu Polaków przejrzało na oczy jak się w swiecie żyje . Żadna propaganda nie była w stanie zamydlić nam oczu.W mojej ocenie pech mojego pokolenia jest podwójny. Najpierw PRL potem AWS a na koniec PiS.

Zastosowana autokorekta

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
22258
#Horus nieaktywny
12 grudnia 2020r. o 22:53
bzdura...
''solidaruchy '' ułożyli sobie wygodne legowiska z ''komuchami'' nie po to by cokolwiek tu zmienić...

stąd ''chore'' a wręcz zakłamane ''lustracje'' ...
ci najbardziej ubabrani w układach do dzisiaj czują się jak ''pączki w maśle''
popatrz ilu dzisiejszych ''politykierów'' czy ''solidaruchów'' swoje korzenie ma w przynależności do PZPR...

POPATRZ NA TO JAK W NIEMCZECH OTWARTO ARCHIWA...JAK TAM PRZEPROWADZONO ''LUSTRACJĘ''
gdyby tak zrobiono tutaj bylibyśmy w całkiem innym miejscu niż w tym gdzie dzisiaj jesteśmy....

a jesteśmy na ''marginesie''
my jako ludzie...my jako społeczeństwo...

jesteśmy dzisiaj pariasami Europy ...
dzięki tym ''solidaruchom'' którzy sobie wspólnie z Kiszczakiem popijali wódeczkę...

piszesz o Białorusi?
już nią jesteśmy...

11445
PanM
12 grudnia 2020r. o 22:59
skorn napisał(a):
PanM napisał(a): Gdyby komuniści byli zdrajcami jak tu piszecie to nie było by stanu wojennego tylko ruska interwencja

Oczywiście, że byli zdrajcami, bo to oni swoimi rządami doprowadzili Polskę do takego momentu w historii. Kto uzależnił Polskę od ZSRR jak nie Bierut i ci co byli po nim, na jaruzelu skończywszy? Gdyby nie komuna, nie byłoby Solidarności.

"Kapitalista" panM staje w obronie czerwonych i krytykuje strajki, które w normalnych państwach są legalnym sposobem wyrażania sprzeciwu. Żałosne.

Pod koniec wojny w Jałcie ustalono porządek Europy.
Nasi dzisiejsi sojusznicy USA , oraz przedwojenni Anglia i Francja pozostawili nas wtedy w łapach Stalina. Jest dalece nieodpowiedzialne pisanie że jakikolwiek ŻYWY Polak miał wtedy coś do gadania. Nawet bycie przedwojennym mundurowym konczyło się w Katyniu.
Ja mam żal że zmarnowaliśmy te 40 lat gdy mamy swoją niby władzę. Niestety żadna partia nie była pro obywatelska . Od PZPR po PiS sami polityczni karierowicze.[img=1607810355_tx1ncfm.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
22258
#Horus nieaktywny
12 grudnia 2020r. o 22:59
Jurko61 napisał(a): Spokojnie Janusz , wiek ci nie pozwala na denerwowanie się
Pomyśl o serduszku ,
Wstawiając ten temat miałem taką potrzebę
w odwrotności do ciebie , czy może ????usuńmy Historie naszej ojczyzny , wybaczmy wszystkim agresorom , przeprosimy Niemców za 1939-1945,
Postawmy Adolfowi pomniki w miejscach gdzie stał Lenin ,
Będzie wszystko ok.
A tak na marginesie jeżeli mnie jakiś temat nie interesuje pozostawiam go bez komentarza ,
Co do mojego Nicka Jurko61 ,
Twój też był w pierwszej odsłonie Falco , obecnie Horus , choć jesteś Janusz wielbiciel Prawa i Sprawiedliwości ,
Tak że nie mogę zrozumieć twoich aluzji.

ja jestem spokojny ...taki jak ty oszołom nie jest w stanie mnie poruszyć ...

widzisz ?...ja do ciebie nie wracam a ty nie potrafisz już wytrzymać ...

dlaczego się nie podpiszesz pod tym co piszesz?
strach cię obleciał?...''jaj'' brakuje''?
a może ty też wnuczka na mnie naślesz?...

pokaż jakim jesteś twardzielem bo w tej chwili jesteś zwykłym miękiszonem...:]

Zastosowana autokorekta

20886
#Jurko61 nieaktywny
12 grudnia 2020r. o 23:01
Panie M
Z pod tyldy????
Mam jak nadmieniłem już Horusowi
Nick Jurko61 , nie jakiś kwiatek
A że pan gościł Janusza to nie ciężko rozszyfrować ,
Wystarczy prześledzić utarczki Horus i drugi uczestnik spotkania u pana .
Pozdrawiam .

Ps. Szanujmy się na wzajem , a będziemy szanowani,
Życie bez szacunku przynajmniej do swojej osobowości
Jest marne.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!