Horus napisał(a): pacanie?
a ty cytując mój post doczytałeś wszystko?
czy też nie wszystko do ciebie dotarło ..:]Dopisane 10.01.2021r. o godz. 21:52:~~Łososiowa Dąbrówka napisał(a):Horus napisał(a): ''Najpierw dobrowolne, później powszechne i obowiązkowe. Ci, którzy chcieli wymigać się od strzykawek, musieli liczyć się z karami grzywny, a nawet więzienia. W krótkim czasie na rynek trafiły miliony dawek szczepionki. Tylko w pierwszych dniach zaszczepiło się 180 tysięcy osób. Bo chciało. W sumie miliony.''
tak będzie niedługo ...
Pacanie wklejasz informacje z 1963 . tak było podczas pandemii czarnej ospy , zapomniałeś dodać że niezaszczepionych zamykano w karnych izolatkach .
''karnymi izolatkami''?
''Ci, którzy chcieli wymigać się od strzykawek, musieli liczyć się z karami grzywny, a nawet więzienia.''
i kto tu wychodzi na ''pacana''? :]
~~Szarawozielona Surfinia napisał(a):Horus napisał(a):
Poszukałem tak z ciekawości , Horusie wyszedłeś na PACANA do kwadratu .
Blokada Wrocławia
Walka z epidemią zaczęła się od zamknięcia trzech szpitali, które stały się ogniskami choroby. Władze Wrocławia wspólnie z ministerstwem zdrowia podjęły decyzję o wprowadzeniu szczególnych rygorów w mieście: przymusowej kwarantannie, przymusowej izolacji osób podejrzanych o kontakty z zarażonym, leczeniu w zamkniętych szpitalach ospowych, obowiązkowych szczepieniach pod groźbą odpowiedzialności karnej. Tym, którzy nie chcieli podporządkować się wprowadzonym przepisom, groziły wysokie grzywny, a nawet więzienie. Stworzono też karne izolatki dla awanturników i buntowników.
To dla takich jak ty awanturniku internetowi i buntowniku przeciw szczepieniom ,
a cóż to takiego ''odkrywczego'' jest w tym co wkleiłeś zanim w innym temacie się zalogowałeś?...:]
oczekujesz że będę tu wklejał całe artykuły? bzdurne myślenie
ale podałem ci OD KOGO jest tekst
ty o tym nie zapominaj bo coś mi się wydaje że znowu MANIPULUJESZ NIE SWOIM TEKSTEM ...:]
gdybyś tu wkleił całość wtedy byś nie pisał takich pierdół bo jest tam wszystko o tej ówczesnej epidemii...
więc PACANIE co tu się chcesz popisywać?
nie masz czym ...
ale jest jeden pozytyw ...ja dzięki Zandbergowi a ty dzięki mnie się czegoś dowiedziałeś..
czegoś o czym wcześniej nie wspomniałeś ani słowem...hahaha
a więc ucz się dalej ...:]
Dopisane 11.01.2021r. o godz. 13:59:~~Szarawozielona Surfinia napisał(a):Horus napisał(a): pacanie?
Poszukałem tak z ciekawości , Horusie wyszedłeś na PACANA do kwadratu .
Blokada Wrocławia
Walka z epidemią zaczęła się od zamknięcia trzech szpitali, które stały się ogniskami choroby. Władze Wrocławia wspólnie z ministerstwem zdrowia podjęły decyzję o wprowadzeniu szczególnych rygorów w mieście: przymusowej kwarantannie, przymusowej izolacji osób podejrzanych o kontakty z zarażonym, leczeniu w zamkniętych szpitalach ospowych, obowiązkowych szczepieniach pod groźbą odpowiedzialności karnej. Tym, którzy nie chcieli podporządkować się wprowadzonym przepisom, groziły wysokie grzywny, a nawet więzienie. Stworzono też karne izolatki dla awanturników i buntowników.
To dla takich jak ty awanturniku internetowi i buntowniku przeciw szczepieniom ,
OSZUŚCIE I MANIPULATORZE...:]
chcesz jeszcze więcej? :]
Blokada Wrocławia
''Walka z epidemią zaczęła się od zamknięcia trzech szpitali, które stały się ogniskami choroby. Władze Wrocławia wspólnie z ministerstwem zdrowia podjęły decyzję o wprowadzeniu szczególnych rygorów w mieście: przymusowej kwarantannie, przymusowej izolacji osób podejrzanych o kontakty z zarażonym, leczeniu w zamkniętych szpitalach ospowych, obowiązkowych szczepieniach pod groźbą odpowiedzialności karnej. Tym, którzy nie chcieli podporządkować się wprowadzonym przepisom, groziły wysokie grzywny, a nawet więzienie. Stworzono też karne izolatki dla awanturników i buntowników.
- Musieliśmy zabezpieczyć dojście kogokolwiek do szpitala, więc zostały zamknięte wszystkie bramy, później została zorganizowana obstawa milicyjna - opowiadała dr Alicja Surowiec. - W miarę, jak przybywało pacjentów, zaczęło nam brakować miejsc. Wtedy wpadłam na pomysł, żeby w ogrodzie rozstawić wojskowe namioty.
Odwołanie alarmu
Blokada Wrocławia trwała 95 dni. Została odwołana 19 września 1963 roku. Był to ostatni przypadek czarnej ospy, jaki odnotowano w Polsce. Na kanwie ówczesnych wydarzeń powstały m.in. książka "Żołnierze grzechu" Andrzeja Ziemiańskiego oraz film fabularny Romana Załuskiego pt. "Zaraza".
Jak przebiegała dramatyczna walka z czarną ospą we Wrocławiu 50 lat temu? - posłuchaj archiwalnego reportażu Heleny Małachowskiej i Jadwigi Skotnickiej.''
zdjęcia z blokady Wrocławia wkleisz? ;)
cieniasie...hahaha
~~Szarawozielona Surfinia napisał(a):
hahahahaha ....januszek wpada w obłęd