~~Amarantowa Miechunka napisał(a): ~~Rudoczerwony Pierwiosnek napisał(a): Smutno mi , a ostatnio rozmawialiśmy o nim ze znajomymi Dzięki niemu nauczyłem sie czytać w przedszkolu na księgach z Tytusem de zoo Nie będe sie rozpamietywał i pysznił ale Pan Chmielewski miał duży wpływ ma moje dziecinstwo choc by przygoda z harcerstwem która w przyszłosci miała wpływ na dokonywanie wyborów w życiu Wielki człowiek naprawde Zegnaj Papciu
jeżeli wzorowałeś się na dwuch niedorozwiniętych chłopakach i małpie to gratuluje ja przenigdy tego badziewia w rekach nie miałem,jeżeli komiksy to tylko kajko i kokosz to były komiksy edukacyjne i mądre.
Czytaj wuju i przeproś matkę ;
Duda: rozważam Order Orła Białego dla Papcia Chmiela
W piątek poinformowano o śmierci Henryka Jerzego Chmielewskiego, Papcia Chmiela. Powstaniec warszawski, legenda polskiego komiksu i rysownik miał 97 lat.
Duda ocenił, że wraz ze śmiercią Papcia Chmiela dobiegła końca epoka jego pokolenia, "wychowanego na Tytusie, Romku i A'Tomku i niesamowitych historiach, które Papcio Chmiel wtedy wymyślał". - Jego zasługa dla naszego pokolenia jest nie do przecenienia – ocenił.
- Na pewno będę chciał uhonorować pośmiertnie tego człowieka, uważam, absolutnie wybitnego. Ktoś może się śmiać, że to dla młodzieży, dla dzieci rysował, ale uważam, że w istotny sposób wpływał na rozwój młodych ludzi, budząc w nich zainteresowania techniczne, inżynierskie – zapewnił.