~~Brązowy Dyptam napisał(a): Najpierw zobaczcie co te ciocie z różnych państw oferują ... i za ile. 2tys euro to standard.. Taka to niby pomoc dla polek, zarabiają na zabijaniu dzieci i tyle...
O ile mogę zrozumieć aborcję bardzo chorego płodu, bez szans na życie, to usuwanie zdrowych dzieci to kurest.... w najczystszej postaci, niczym nie różniące się od rozstrzeliwania przez niemców na rampie kolejowej...
Horus napisał(a): bardzo ''obrazowo'' tu ujęłaś ...
powyrywać nóżki ,rączki ...porozrzucać ...
ciekawe ''zobrazowanie''...;)
upajasz się tym ?
bo to nie są słowa z jakiegoś tekstu tylko twoje własne...
wspominam to bo pamiętam kiedy ja wklejałem TEKSTY z SIECI o pewnych przestępstwach ZARZUCANO MI TU WŁAŚNIE ŻE SIĘ ''UPAJAM CZYJĄŚ KRZYWDĄ '' ...
może więc nie rób tu ''wizualizacji'' swoich myśli a skup się na problemie kobiet i tym dlaczego w tym kraju dochodzi do takich sytuacji ...
przypomnieć ci niejakiego hazana i jego podwójnie ''moralne sumienie''?Dopisane 08.03.2021r. o godz. 10:53:~~Brązowy Dyptam napisał(a): Najpierw zobaczcie co te ciocie z różnych państw oferują ... i za ile. 2tys euro to standard.. Taka to niby pomoc dla polek, zarabiają na zabijaniu dzieci i tyle...
O ile mogę zrozumieć aborcję bardzo chorego płodu, bez szans na życie, to usuwanie zdrowych dzieci to kurest.... w najczystszej postaci, niczym nie różniące się od rozstrzeliwania przez niemców na rampie kolejowej...
pieprzysz bzdury dyptam dla samego pieprzenia ...
wysil się i sprawdź strony takich ośrodków ,takich organizacji a poznasz fakty i wtedy przestaniesz wypisywać te swoje brednie ...
a porównywanie zabiegu do rozstrzeliwań na rampie to już skrajny idio.tyzm ...
szkoda więcej czasu dla ciebie ...
Horus napisał(a):
~~Brązowy Dyptam 1 godz. 46 min. temu
Najpierw zobaczcie co te ciocie z różnych państw oferują ... i za ile. 2tys euro to standard..
''W Austrii aborcję można zrobić do 14. tygodnia ciąży bez konieczności podania powodu. Polki mogą ją zrobić w jednej z prywatnych klinik. Cena waha się między 550, a 915 euro. Jeśli kogoś nie stać, fundujemy zabieg korzystając z pieniędzy uzyskanych na zbiórkach.
W przeciwieństwie do Niemiec nie ma tu obowiązku konsultacji z pracownicą socjalną, więc wszystko można zamknąć w jednym dniu. Dlatego często trafiają do nas osoby, którym zależy na czasie, bo zbliża się koniec 13. tygodnia. Najczęściej przyjeżdżają z południa Polski i są między 12. a 14. tygodniem ciąży, czyli wtedy, kiedy już nie można zrobić takiego zabiegu w Czechach, gdzie granicą legalnej aborcji jest 12. tydzień ciąży.
Potrzebuję aborcji i waszej pomocy, co robię?
Wysyłasz maila, rozmawiamy, umawiamy termin w klinice – współpracujemy z taką, która jest feministyczna, szybka, uczciwa i nie chce na tym robić pieniędzy. Potem wspólnie musimy się zająć wypełnianiem wszystkich formalności. Niestety przez pandemię pojawiło się dużo komplikacji.
Gdy już przekażemy ci wszystkie informacje dotyczące zabiegu, form anestezji i jesteś zdecydowana, pomagamy w organizacji podróży.
Jeśli nie masz pieniędzy, kupimy ci bilet, pomożemy też zapłacić za zabieg. Korzystamy z pieniędzy zbieranych na zbiórkach''
prawie jak ''caritas''...
prawie...