Horus napisał(a):Ktoś napisał: ~~Pawa Męczennica napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: Horus napisał(a):
Rzeczywiście, jakiś "Marlin" rzucił klątwę na całą ludzkość i nijak nie możemy się z tego wygrzebać.
Połowa społeczeństwa ( mam nadzieję, że jednak mniejsza część) boi się drugiej połowy. Największy chyba jednak strach wiąże się ze szczepieniami i całym zamordyzmem z tym związanym. Nie wspomnę o bliskim, jesiennym sezonie, w którym znów "Marliny" będą odprawiać gusła, dzieci będą się męczyć na zdalnej, nie będziemy mogli chorować na katar i gardło, bo zamkną nas w umieralni lub odmówią pomocy w przychodni, nikt nie pomoże człowiekowi z zawałem ...itd. Takie czary dla niektórych tragicznie się skończą, bo ... ktoś tak zaplanował.
Jak to zmienić, Drogi Horusie?
ujęte to wszystko jakby w ''pigułce'' ale ta akurat nie jest lekiem...
to raczej czara goryczy która wierzę że kiedyś się przeleje i ...no właśnie...
co wtedy?
czołgi na ulicach?
to najgorsza z opcji ale jak najbardziej realna bo obecni nasi ''rządzący'' zrobią wszystko by przy władzy się utrzymać...
jak to zmienić?
nie wiem...
a raczej wiem ale to mogłoby kosztować kolejne ofiary ,kolejne plamy krwi na ulicach i chodnikach ...
kolejne krzyże i kolejnych Godlewskich ...
stać nas na to?
nas jako społeczeństwo?...jako Polaków skoro dzisiaj jeden drugiemu gotów wbić nóż w plecy?
żałosny to kraj gdzie kilkunastu politycznych oszołomów tak podzieliło naród tworząc nowe kolejne rany kiedy niedawne jeszcze się nie zabliźniły...
Oj, Horusie! Powiało okrutnym pesymizmem, choć za oknem więcej słońca :(
Ta banda na górze koncertowo rozgrywa przysłowie: " gdzie się dwóch bije, tam trzeci korzysta"! Wykorzystują do tego niewidzialnego wroga i mającą nic uczciwość, prawo, moralność i troskę o biedniejszych. Jak może tak być??? Jakim cudem tyle ludzi nie widzi podstępu???
Coś czuję, że niebezpieczna depresja dopadnie mnie i wielu wraz z nowymi, jesiennymi pomysłami autorów CovidStory....
Obyśmy nie zwariowali!
Horus napisał(a): pesymizm?
tak jeśli chodzi o to co dzieje się w tym kraju...
pesymizm? tak - jak widzę co dzieje się w wielu przypadkach z ludźmi ...
do całej reszty jestem nastawiony optymistycznie i właśnie dlatego niewiele z forum biorę na poważnie...
na powagę jest miejsce poza forum...to tutaj to przewaga kpiny z humorem bo jak myślisz ?
mam się przejmować jakimś jednym czy drugim ''kwiatkiem''?
mam brać do siebie to co kto robi ze swoim życiem czy zdrowiem?
co będzie jesienią?
oczywiście mniej słońca więc chłodniej i więcej czasu będzie i dla forum...
ale do depresji będzie mi daleko bo nie mam do niej powodów...
czego i Tobie życzę ...:)
~~ARMAGEDON napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ciemnogranatowa Karagana napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~ARMAGEDON napisał(a): Dziś trochę inaczej...
Pozdrawiam serdecznie Ciemnogranatową Karaganę.
:-)))
Ciekawe co wpłynęło na taką zmianę hihi .
Obudziłem się dziś i doszedłem do wniosku, że nie ma sensu przysyłania złych emocji, odniosłem wrażenie, że notorycznie podnosiłem niektórym osobom (pewnie i Tobie również) niepotrzebnie ciśnienie. Szkoda życia i zdrowia na złe fluidy.
Dokładnie trzeba cieszyć się dopoki jeszcze możemy i teraz az bardzo pozytywna energia bije od cb .Pozdrawiam
~~Perłowoszara Gunera napisał(a):Ktoś napisał: ~~ARMAGEDON napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ciemnogranatowa Karagana napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~ARMAGEDON napisał(a): Dziś trochę inaczej...
Pozdrawiam serdecznie Ciemnogranatową Karaganę.
:-)))
Ciekawe co wpłynęło na taką zmianę hihi .
Obudziłem się dziś i doszedłem do wniosku, że nie ma sensu przysyłania złych emocji, odniosłem wrażenie, że notorycznie podnosiłem niektórym osobom (pewnie i Tobie również) niepotrzebnie ciśnienie. Szkoda życia i zdrowia na złe fluidy.
Dokładnie trzeba cieszyć się dopoki jeszcze możemy i teraz az bardzo pozytywna energia bije od cb .Pozdrawiam
I co nie lepiej tak .
~~Ludzie pobudka napisał(a): Gdy tylko padnie z góry hasło że potrzeba nowych zakażeń to nagle zrobią 10000tyś testów i bedzie 3000tyś zakażonych..