Doktorku filozofie poczytaj tylko o UE
Prawie 16 mld euro na walkę z COVID-19!
/poland/file/globalna-reakcja-na-koronawirusa_plGlobalna reakcja na koronawirusa
Globalna reakcja na koronawirusa
AdobeStock
UE, poprzez Europejski Bank Inwestycyjny, dołożyła 4,9 mld euro do kampanii „Globalny cel: zjednoczeni z myślą o przyszłości”. Ma ona pomóc w opracowaniu metod leczenia, testów i szczepionek na koronawirusa. - Świat uwolni się od pandemii dopiero wówczas, gdy będą one dostępne po przystępnych cenach dla wszystkich, którzy ich potrzebują – powiedziała przewodnicząca Komisji Europejskiej Ursula von der Leyen.
https://ec.europa.eu/poland/news/200628_global_reax_pl
Dodatkowo kraje Europy np .Niemcy .
Europa zrzuca się na szczepionkę na COVID-19. Niemcy deklarują 525 mln euro, Norwegia 1 mld dol. Polska też się włączyła .
Francja zadeklarowała 500 mln euro, a Niemcy 525 mln euro na wynalezienie szczepionki i opracowanie leczenia COVID-19 w ramach międzynarodowej inicjatywy. Polska i kraje Grupy Wyszehradzkiej zdecydowały o przeznaczeniu dodatkowych 3 mln euro.
https://ec.europa.eu/poland/news/200504_global_response_pl
Dopisane 25.08.2021r. o godz. 19:02:
qwax_ napisał(a): Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):
Doktorze Qvax jak tam napiszesz coś o letniej grypie w Hiszpanii , to jakiś nowy mutant ?
Nie śledzę sytuacji w Hiszpanii, ale jeśli jest tam nadspodziewanie dużo nowych przypadków - to zapewne wynika to z dużej ilości "super testów" i powikłań poszczepiennych ;)
PS.
I właśnie dowiedziałem się, że dochtor Rzymski dostał nagrodę za zajęcie pierwszego miejsca, więc dla mnie to od teraz autorytet z najwyższej półki ;) Można by umieścić go nawet w jednym szergu z "noblistami" - prof. Wałęsa i prof. Stalinem ;)
Nic się nie zmieniło od ponad roku te same brednie , zero faktów .
Ciebie już dawno umieściłem w tym samym szeregu co Braun i spółka , powtarzasz jak papuga za nimi .
Dobranoc wszystkim adwersarzom .
P.S najzabawniejszy to ten co pisze za wszystkich - wiemy że szczepiona nie działa .