~~Malachitowy Dzwonek napisał(a): piękny koment na FB bolca znalazłem, który zawiera wszystko co trzeba: "Szanowne panie ze strajku kobiet, pragnę wam przypomnieć, że według prawa międzynarodowego uchodźcą jest osoba, która ucieka z kraju ogarniętego wojną do pierwszego kraju w którym wojny nie ma. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić, ale jak pamiętam z lekcji geografii to Polska nie graniczy z Irakiem i Afganistanem, więc według prawa międzynarodowego, ci ludzie są IMIGRANTAMI EKONOMICZNYMI, czyli chcą nielegalnie przekroczyć granicę jakiegoś państwa w celu poprawy warunków bytowych.Poczekamy, może panie ze strajku kobiet nam odpowiedzą…
Jednak jak do tej pory znajdują się na terenie Białorusi, więc wikt i opierunek dla tych ludzi jest sprawą Białoruską, a nie naszą.
Poza tym jeśli chcą oni legalnie dostać się do Polski to czemu nie korzystają z oficjalnych przejść granicznych??"
~~Czerwonawy Chmiel napisał(a): Idiota karmiony przez Kurę tego nie pojmie.
76% z wykształceniem podstawowym zagłosowało na PiS.
~~Płowoszary Mak napisał(a):Ktoś napisał: ~~Malachitowy Dzwonek napisał(a): piękny koment na FB bolca znalazłem, który zawiera wszystko co trzeba: "Szanowne panie ze strajku kobiet, pragnę wam przypomnieć, że według prawa międzynarodowego uchodźcą jest osoba, która ucieka z kraju ogarniętego wojną do pierwszego kraju w którym wojny nie ma. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić, ale jak pamiętam z lekcji geografii to Polska nie graniczy z Irakiem i Afganistanem, więc według prawa międzynarodowego, ci ludzie są IMIGRANTAMI EKONOMICZNYMI, czyli chcą nielegalnie przekroczyć granicę jakiegoś państwa w celu poprawy warunków bytowych.Poczekamy, może panie ze strajku kobiet nam odpowiedzą…
Jednak jak do tej pory znajdują się na terenie Białorusi, więc wikt i opierunek dla tych ludzi jest sprawą Białoruską, a nie naszą.
Poza tym jeśli chcą oni legalnie dostać się do Polski to czemu nie korzystają z oficjalnych przejść granicznych??"
~~Niebieskoszara Czereśnia napisał(a):Ktoś napisał: ~~Czerwonawy Chmiel napisał(a): Idiota karmiony przez Kurę tego nie pojmie.
I te 76% okazło się o 3/4 mądrzejszymi i bardziej myślącymi niż wyborcy PO czyli Przestępczej Organizacji. Czyli wyborcy tych co popierają niemieckie interesy to bez mózgi???
~~Czerwonawy Chmiel napisał(a): Idiota karmiony przez Kurę tego nie pojmie.