~~polak napisał(a): ~~Karmelowopłowa Daglezja
qwax_ napisał(a):Ktoś napisał: Horus napisał(a): Skupiając się na tych faktach, rząd planuje ogłosić w najbliższych dniach decyzję Europejskiej Agencji Leków o szczepieniach przeciw COVID-19 dla grupy 5-11 lat
Skoro dzieci w tej grupie wiekowej prawie wcale nie chorują, a jeśli już zachorują to przechodzą chorobę bardzo łagodnie, a z drugiej strony wiemy, że szczepienia nie chronią przed transmisją wirusa, czyli zarażaniem innych, to po co szczepić te małe dzieci??
Bo chyba nie dla kasy? ;)
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: qwax_ napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: Horus napisał(a): Skupiając się na tych faktach, rząd planuje ogłosić w najbliższych dniach decyzję Europejskiej Agencji Leków o szczepieniach przeciw COVID-19 dla grupy 5-11 lat
Skoro dzieci w tej grupie wiekowej prawie wcale nie chorują, a jeśli już zachorują to przechodzą chorobę bardzo łagodnie, a z drugiej strony wiemy, że szczepienia nie chronią przed transmisją wirusa, czyli zarażaniem innych, to po co szczepić te małe dzieci??
Nie trzeba by było nawet rozważać tematy szczepień dzieci przy odpowiedzialnej postawie dorosłych.
Niestety , dzieci prawie wcale nie chorowały przy poprzedniej mutacji , niestety wariant Delta jest groźniejszy dla dzieci .
Na tym kończę , teraz pępkowe , narodziny drugiej prawnuczki , wiesz znowu procenty .
Człowieku zrozum że szczepienie w niczym nie pomoże jeszcze teraz przy tym wirusie co panuje to w TVN 24 mówili dzisiaj że nie będą działać te szczepienia a pozatym teraz ja będąc chora i lekarz sam powiedział do mnie że nic nie dają szczepienia nawet jak bym mogła być szczepiona przeszła bym gorzej wirus nic nie będąc i przestań w końcu pisać śmieci że antyszczepionkowce powinni się opanować itd,itd poprostu ludzie szczepieni roznoszą tego wirusa .
~~Szkarłatny Rozpław napisał(a):Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: qwax_ napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: Horus napisał(a): Skupiając się na tych faktach, rząd planuje ogłosić w najbliższych dniach decyzję Europejskiej Agencji Leków o szczepieniach przeciw COVID-19 dla grupy 5-11 lat
Nie trzeba by było nawet rozważać tematy szczepień dzieci przy odpowiedzialnej postawie dorosłych.
Niestety , dzieci prawie wcale nie chorowały przy poprzedniej mutacji , niestety wariant Delta jest groźniejszy dla dzieci .
Na tym kończę , teraz pępkowe , narodziny drugiej prawnuczki , wiesz znowu procenty .
Człowieku zrozum że szczepienie w niczym nie pomoże jeszcze teraz przy tym wirusie co panuje to w TVN 24 mówili dzisiaj że nie będą działać te szczepienia a pozatym teraz ja będąc chora i lekarz sam powiedział do mnie że nic nie dają szczepienia nawet jak bym mogła być szczepiona przeszła bym gorzej wirus nic nie będąc i przestań w końcu pisać śmieci że antyszczepionkowce powinni się opanować itd,itd poprostu ludzie szczepieni roznoszą tego wirusa .
Niż będąc*
M21W2 napisał(a): teraz pępkowe , narodziny drugiej prawnuczki
PIS-PO-PRL napisał(a):Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): teraz pępkowe , narodziny drugiej prawnuczki
Ja bym poczekał, aż zaszczepiona zostanie na covid.
Lepiej dmuchać na zimne.
Nie ma co ryzykować
No ale skoro nieodpowiedzialnie wolicie narażać małe dziecko... no cóż...