~~Brudnozielona Rzeżucha napisał(a):Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): ~~Brudnozielona Rzeżucha , liczba testów rośnie bo ci co podejrzewają chorobę osobiście lub przez
teleporadę zgłaszają się do lekarzy .
To lekarze POZ wystawiają skierowania na testy , Zlecenie wykonania testu na koronawirusa może wystawić lekarz dyżurujący w ramach nocnej lub świątecznej opieki zdrowotnej .
https://www.gov.pl/web/koronawirus/mam-objawy-covid-19
Panie Lucjanie nie tylko za opłatą też można zrobić test ,a pozatym ras wysyła lekarz raz nie i dodam że w zeszłym tygodniu jechałam sznur ludzi na testy bez masek stoją w grupkach dialog się kręci dokładnie w środę wracam w piątek pusto dwie osoby tu przy szpitalu
M21W2 napisał(a): co do testowania , od dawna wiadomo że
w Polsce w porównaniu z innymi państwami wykonuje się zdecydowanie za mało testów .
qwax_ napisał(a):Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): co do testowania , od dawna wiadomo że
w Polsce w porównaniu z innymi państwami wykonuje się zdecydowanie za mało testów .
Za mało? Ostatnio testuje się dużo ponad 100 tysięcy osób dziennie - to przy okazji i "zakażeń" wychodzi sporo - tyle, co "prognozuje" MZ :)
To ile powinni testować?
200 tysięcy? Milion?
I testować również zaszczepionych?
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: qwax_ napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): co do testowania , od dawna wiadomo że
Za mało? Ostatnio testuje się dużo ponad 100 tysięcy osób dziennie - to przy okazji i "zakażeń" wychodzi sporo - tyle, co "prognozuje" MZ :)
To ile powinni testować?
200 tysięcy? Milion?
I testować również zaszczepionych?
Wiesz co , tak mocno zaniżyłeś swój sposób myślenia że aż mnie to dziwi , brednie o tym że MZ cokolwiek
prognozuje pokazują jak mało wiesz .
Mamy w Polsce kilka instytucji zajmujących się badaniami nad covid , wzorując się na zachodzie i ich danych
opracowują modele matematyczne dla polski .
Opracowują prognozy optymistyczne i pesymistyczne , najczęściej prawda jest po środku .
MZ nie prowadzi analiz tylko przekazuje pozyskane z instytutów medycznych .
dla Polski
Ale to nie ma znaczenia, czy to Niedzielak wróży ze szklanej kuli czy jakiś matematyczny ekspert z kart.
Odpowiedzialność za przedstawiane prognozy bierze MZ swoją drogą (dotychczas średniawo im wychodziły, za to odpowiednio straszyły) :)
Ale uciekłeś tradycyjnie od pytania: ile powinno być dziennie robionych testów byś był zadowolony? ;)
~~Fan Lucka napisał(a): Cześć Lucuś!
Co tam u ciebie? J Tak ciebie zmanipulowali jak kiedyś Bolek :)
Twój fan
~~Fan Lucka napisał(a): Cześć Lucuś!
Co tam u ciebie? Jak wyż demograficzny? A jak z tym, że czepionych w szpitalach więcej niż nieczepionych? Coś kumać zaczynasz czy dalej nic?
Oj wali się cała Niedzielakowa narracja, wali w pył! Ja rozumiem, że ciężko ci zaakceptować i przyznać, że dałeś się znowu zrobić w konia i wbić trzy prawie bezużyteczne szpryce. Tak ciebie zmanipulowali jak kiedyś Bolek :)
To co, dziecko drogie? Masz pytania czy już wiesz, jak to z wymieraniem wyżu jest?
Twój fan
A tego szura młodego z filmiku, który ci podesłałem? Nieźle walnięty, nie?