Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Україно, ми з тобою! Ukraino, jesteśmy z Wami!
18442
PIS-PO-PRL
1 marca 2022r. o 9:45
Mu* się zachciało
Mi się jej nie chce :D

PIS=PO=PRL
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~~Miętowy Dziurawiec niezalogowany
1 marca 2022r. o 9:48
Żeby nie było nieporozumień, nie jestem ślepym zwolennikiem Putina i, tak jak wszyscy, należy oceniać każde działanie osobno.
Putin był również w kuźni Klausa Schwaba, na Światowym Forum Ekonomicznym, i nie mam pojęcia, jaki jest jego aktualny stosunek do tego forum. Jednak kiedy wszystkie środki propagandowe są wykorzystywane do przedstawiania Putina jako złego człowieka, dla wszystkich powinny zadziałać dzwonki alarmowe.
Niestety, żyjemy w czasach, w których politycy są w większości tylko pośrednikami bez możliwości podejmowania decyzji, a prawdziwi władcy działają głównie w ukryciu, dlatego nigdy nie należy nikomu tak naprawdę ufać i zawsze należy być bardzo ostrożnym.
Bez względu na to, jaką ktoś ma opinię o Putinie, wystarczy analiza matematyczna, by stwierdzić, kto stanowi większe zagrożenie - NATO czy Rosja.
Ani Rosja, ani NATO nie są zainteresowane losem Polaków, dlatego powinniśmy jak najdłużej trzymać się z dala od tego konfliktu.
Chodziło mi o to, aby zmobilizować Polaków do bardziej obiektywnego spojrzenia na sprawę z powodu ich często ślepej nienawiści do Rosji,
Fakt, że osobiście, na podstawie dostępnych mi informacji, mam o Putinie lepsze zdanie niż o większości innych polityków, nie oznacza, że nie mogę się mylić. Niemniej jednak zasada "in dubio pro reo" musi mieć zastosowanie również w tym przypadku. Nie możemy oczekiwać, że będziemy traktowani sprawiedliwie, jeśli sami nie jesteśmy gotowi traktować innych sprawiedliwie i obiektywnie.
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
1 marca 2022r. o 9:49
~~aco jatamwiem napisał(a): Wolnemedia.net
Przeprowadzony przez Stany Zjednoczone zamach stanu na Ukrainie w 2014 r. – wspomagany przez NATO i Unię Europejską – był tylko jednym ogniwem długiego łańcucha agresji. Ale szczególnie nie do przyjęcia dla Rosji, biorąc pod uwagę bliskość jej granic. Zainstalowany w Kijowie reżim był animowany przez skrajnie antyrosyjską i neonazistowską politykę, fakty pomijane przez zachodnie media. To nie był przypadek. Celem zamachu było zrobienie z Ukrainy przyczółka i tarana przeciwko Rosji. Afiszowanie się z ewentualnym członkostwem w NATO i perspektywą instalacji amerykańskich rakiet na Ukrainie na granicy z Rosją było nieprzekraczalną, czerwoną linią dla Moskwy.

Ukraina była samodzielnym państwem, w którym Moskwa zainstalowała marionetkowy rząd. Ludność Ukrainy się przeciw temu zbuntowała. I nagle nie wiedzieć skąd na terenie ich państwa pojawiły się "zielone ludziki". Wszyscy wiedzą skąd się wzięły te oddziały, więc nie mów kto tu kogo wspomagał. Skoro Rosja wysyłała tam swoje wojsko, zabierając mu oznaczenia narodowe, to widocznie jego działanie było bezprawne i naganne. Dziś nawet Rosjanie mieszkający na Ukrainie chętnie by pogonili Putina, razem z jego czołgami.
~~Horus niezalogowany
1 marca 2022r. o 9:55
PIS-PO-PRL napisał(a): Nie. Jem śniadanie.
A skoro się nie boisz, to nie przeżywaj że to może ostanie dni spokoju. Wasz wódz jest rozsądny… prawda?
No chyba że mi się wielkiej rosji zachciało…. O kurde… to może trzeba się jednak bać :D

PIS-PO-PRL napisał(a): Nie. Jem śniadanie.
A skoro się nie boisz, to nie przeżywaj że to może ostanie dni spokoju. Wasz wódz jest rozsądny… prawda?
No chyba że mi się wielkiej rosji zachciało…. O kurde… to może trzeba się jednak bać :D

a ja już po ...teraz kończę kawkę i czytam to i owo ...
a że tak zapytam ..a co na to wszystko ''twój wódz''? ...jest rozsądny?
a jakiej Polsce marzy?
czy spełnią się jego marzenia?
czy zdąży? ;D

aha...po południu jedziemy na spacer nad Boberkiem ...;D
dziwne prawda? ;D
~~DP niezalogowany
1 marca 2022r. o 9:56
~~Miętowy Dziurawiec napisał(a): Żeby nie było nieporozumień, nie jestem ślepym zwolennikiem Putina i, tak jak wszyscy, należy oceniać każde działanie osobno.
Putin był również w kuźni Klausa Schwaba, na Światowym Forum Ekonomicznym, i nie mam pojęcia, jaki jest jego aktualny stosunek do tego forum. Jednak kiedy wszystkie środki propagandowe są wykorzystywane do przedstawiania Putina jako złego człowieka, dla wszystkich powinny zadziałać dzwonki alarmowe.
Niestety, żyjemy w czasach, w których politycy są w większości tylko pośrednikami bez możliwości podejmowania decyzji, a prawdziwi władcy działają głównie w ukryciu, dlatego nigdy nie należy nikomu tak naprawdę ufać i zawsze należy być bardzo ostrożnym.
Bez względu na to, jaką ktoś ma opinię o Putinie, wystarczy analiza matematyczna, by stwierdzić, kto stanowi większe zagrożenie - NATO czy Rosja.
Ani Rosja, ani NATO nie są zainteresowane losem Polaków, dlatego powinniśmy jak najdłużej trzymać się z dala od tego konfliktu.
Chodziło mi o to, aby zmobilizować Polaków do bardziej obiektywnego spojrzenia na sprawę z powodu ich często ślepej nienawiści do Rosji,
Fakt, że osobiście, na podstawie dostępnych mi informacji, mam o Putinie lepsze zdanie niż o większości innych polityków, nie oznacza, że nie mogę się mylić. Niemniej jednak zasada "in dubio pro reo" musi mieć zastosowanie również w tym przypadku. Nie możemy oczekiwać, że będziemy traktowani sprawiedliwie, jeśli sami nie jesteśmy gotowi traktować innych sprawiedliwie i obiektywnie.

Iwan , u was w sojuzie internetu nie masz . Nie widzisz jak waszych wyzwolicieli witają w Ukrainie ?
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
1 marca 2022r. o 9:56
~~Miętowy Dziurawiec napisał(a):

Owszem, Putin zdobył trochę mojej sympatii, przeciwstawiając się lewackiej propagandzie, płynącej z "oświeconej" Europy. Jednak sposób, w jaki realizuje swoje cele już dawno tę sympatię ze mnie wygnał. Kłamstwo i obłuda, to główne jedyne narzędzia działania. Do tego dochodzi jeszcze brutalna siła. Tak, wiem że to marionetka. Ale ta marionetka bardzo dobrze się czuje w swojej roli.
18442
PIS-PO-PRL
1 marca 2022r. o 9:57
Mój wódz… nimom :(

Jeżeli spacer nad bóbr jest dziwny, to może tam nie chodzić lepiej. Przemyśl to :D

PIS=PO=PRL
~~ciekawe niezalogowany
1 marca 2022r. o 10:02
czeba ,czeba tej rzece bóbr przyjrzeć się dokładniej i zobaczyć gdzie tak yebie ruską onucą .
REKLAMA Nowe domy!