Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Polak Węgier dwa bratanki ?

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
4 kwietnia 2022r. o 10:53
~~Precz z paleniem napisał(a):
Ty obłudniku , mówisz że wiara to podstawa egzystencji. Sam siejesz polityczną propagandę. Potwierdzasz słowa tego kleryka że USA wywolala wojne na Ukrainie / PUTIN PREZYDENT ŚWIATA ?/ . Potwierdzasz że nie nalezy dzieci dawać do żłobka / a jak pracować ?/
Potwierdzasz że kobity i dzieci przyjęte przez Polaków wyrządzą nam tylko zło ?
Powiedz lepiej co dobrego ludzkość doznała od twego Boga ? Kogo on tak kochał że uchroniłprzed wszelakim złem ?
Jak do tej pory to wszystkich bez wyjątku WYPLUWA I KARMI NADZIEJĄ . Czekajcie a może się doczekacie .
Módlcie się gorliwie , płaczcie sowicie płaćcie i czekajcie.

Odniosłem się tylko do zdania dotyczącego siły wiary.
Co do reszty nie mam zdania. Właśnie dlatego ze nie jestem politykiem, nie mam pełnych danych. Trudno więc mi jednoznacznie stwierdzić kto odpowiada za wywołanie tej wojny.
Co do kobiet i dzieci z Ukrainy też musiałbym być wróżbitą by jednoznacznie powiedzieć jakie będą skutki ich wizyty. Podejrzewam ze znikome. Mam nadzieje że ta wojna szybko się skończy i wrócą do swoich mężów.
Co Bóg nam daje? Nie wiem co dał tobie. Akurat mi daje wiele. Pomaga w trudnych chwilach. Ale i daje czasem po łbie bym się ocknął, za co szczególnie jestem Mu wdzięczny.
Ty cały czas oczekujesz łaski Boga tu na Ziemi. Owszem, dostaniesz ją, dostaniesz dobrobyt, mądrość i co tam chcesz. Tylko że człowiek tak ma, że jak tylko mu się życie poprawi, to zaraz sam chce być Bogiem, a to jest najcięższy grzech. Może dlatego lepiej, że czasem wypadamy ze strefy komfortu, to nas leczy z pychy.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
4 kwietnia 2022r. o 11:05
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Precz z paleniem napisał(a):

Odniosłem się tylko do zdania dotyczącego siły wiary.
Co do reszty nie mam zdania. Właśnie dlatego ze nie jestem politykiem, nie mam pełnych danych. Trudno więc mi jednoznacznie stwierdzić kto odpowiada za wywołanie tej wojny.
Co do kobiet i dzieci z Ukrainy też musiałbym być wróżbitą by jednoznacznie powiedzieć jakie będą skutki ich wizyty. Podejrzewam ze znikome. Mam nadzieje że ta wojna szybko się skończy i wrócą do swoich mężów.
Co Bóg nam daje? Nie wiem co dał tobie. Akurat mi daje wiele. Pomaga w trudnych chwilach. Ale i daje czasem po łbie bym się ocknął, za co szczególnie jestem Mu wdzięczny.
Ty cały czas oczekujesz łaski Boga tu na Ziemi. Owszem, dostaniesz ją, dostaniesz dobrobyt, mądrość i co tam chcesz. Tylko że człowiek tak ma, że jak tylko mu się życie poprawi, to zaraz sam chce być Bogiem, a to jest najcięższy grzech. Może dlatego lepiej, że czasem wypadamy ze strefy komfortu, to nas leczy z pychy.

''siła wiary''? a cóż to takiego?
ja bardzo mocno wierzę w istnienie innych cywilizacji ...czyli kosmitów...;D
czy ta siła pozwoli mi kiedyś ich zobaczyć? ;D

tytoń... żebyś się nawet .....nigdy żadnego ''boga'' nie zobaczysz ...i ty dobrze o tym wiesz...
co do reszty...
ta wojna jeszcze potrwa nawet jak oficjalnie się skończy...
żaden Ukrainiec tam już nie wróci bo oni gdzieś mają tzw. patriotyzm ...Ukrainki w ramach ''łączenia rodzin'' ściągną tu mężów ,ojców itd. ...może część wyjedzie dalej ale to będzie niewielki procent...
Niemcy ,Francuzi Austriacy nie są skłonni do rozdawnictwa...;D

''człowiek tak ma, że jak tylko mu się życie poprawi, to zaraz sam chce być Bogiem''

to samo powiesz o swoich biskupach i prałatach? ;D

ja tam nigdy nie myślałem o sobie jak o jakimś ''bogu''
no chyba że Horusie...;D
4 kwietnia 2022r. o 11:18
Horus napisał(a):

ja tam nigdy nie myślałem o sobie jak o jakimś ''bogu''

Taaaaa, a świstak siedzi....
22258
#Horus nieaktywny
4 kwietnia 2022r. o 11:22
no to jesteś tym drugim...;D
ty ciągle nawijasz swoje ''sreberka'' tylko kompletnie nic z tego nie wynika...;D

znasz powiedzenie że ''bóg tworząc człowieka przecenił swoje możliwości''? ;D

a ty w swoim uporze chcesz mu dorównać...;D
4 kwietnia 2022r. o 11:25
Horus napisał(a):

tytoń... żebyś się nawet .....nigdy żadnego ''boga'' nie zobaczysz ...i ty dobrze o tym wiesz...

Skąd ty możesz wiedzieć co ja wiem, a czego nie wiem?
Nie raz i nie dwa pisałem tu że jestem człowiekiem niewierzącym. Nie wierzę w Boga. Ja po prostu wiem, że on jest. Dał mi to poznać i odczuć wielokrotnie. Zobaczyć Boga? Wciąż ogranicza cię "ziemskie" myślenie.
4 kwietnia 2022r. o 11:27
Horus napisał(a):

a ty w swoim uporze chcesz mu dorównać...;D

Bluźnisz. Dorównać? Bogu???!!!
22258
#Horus nieaktywny
4 kwietnia 2022r. o 11:34
ot taki ''bluźnierca'' ze mnie ...;D

powiedz mi po co ''bóg'' stworzył sobie ''pogan''?
potrzebna mu była jakaś ''opozycja''? nie mógł sobie stworzyć wszystkich ludzi jako chrześcijan?
popatrz ile to kłopotów ludzkość by uniknęła...;D
~~Soros RIP niezalogowany
4 kwietnia 2022r. o 11:43
No horus za kilkanaście miesięcy kolejna przegrana łopozycji już jest pewna . Bukmacherzy wczoraj bezbłędnie przewidzieli przegraną węgierskiej łopozycji . Na Fidesz było 1.15 .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.