~~Horus napisał(a): przeczytałem teraz to co jest w odnośniku do ''bobrzan''
jednostronność i brak obiektywizmu przyprawia o mdłości ...facet który sam pisze o narastającej ksenofobii i rasizmie podkreśla że ''nie rozmawiamy o rosjanach (nie będę pisał wielką literą o narodzie,''
przypomina mi to pisaninę współczesnych nam ''historyków'' z żarynowego ,upolitycznionego IPN-u...
jednocześnie gość użala się jak to młodzież jest niedoinformowana ...
ale jeśli wiedza ma być im przekazywana w ten sposób w jaki to robi ,lub stara się robić ten historyk to może i lepiej ...dla młodzieży...;D
dlaczego tak piszę miły panie?
ano dlatego że ja sam sporą część życia przeżyłem w ''komunie'' ... tej samej która karmiła mnie często legendami począwszy od Westerplatte po Lenino i ''Waltera'' Świerczewskiego ;D
zaczytywałem się w ''Tygrysach'' ;D ...miałem ich ponad 400 ;D ...nie było jednej książki Pertka której bym nie miał ...czekałem na kolejne wydanie ''Miniatur Morskich''
później przyszedł czas że zacząłem dorastać i patrzeć na ''historię'' z kilku płaszczyzn...
a pan co teraz robi ? jaką ''historię '' chce pan przekazać młodzieży?...swoją?
myśli pan że część młodzieży która naprawdę interesuje się historią nie potrafi w tym co pan pisze oddzielić ''ziarna'' od zwykłych ''plew''?
mógłbym o tym panu pisać jeszcze sporo tylko nie za bardzo widzę sens bo po co jak pisze pan o ''ludobójstwie Rosjan'' zapominając jednocześnie o takich aktach ze strony naszych obecnych ''sojuszników''
~~Brązowawa Leszczyna napisał(a): Panowie z Redakcji, naprawdę nie było nikogo lepszego, żeby pracować dla Was? Żal patrzeć.