Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Zapomniana rocznica....ze wstydu?

22258
#Horus nieaktywny
30 sierpnia 2022r. o 14:29
Dlaczego kurna jego mać ja mam przypominać tutejszej ''opozycji'' o rocznicy podpisania o tzw. ''porozumień sierpniowych''?
może znajdzie się tu ktoś obeznany w temacie i opisze co w nich było?
czy raczej wstydliwie się tą rocznicę przemilczy ?
jeśli tak to ja to zrozumiem ...

Dopisane 30.08.2022r. o godz. 13:11:

;D

Dopisane 30.08.2022r. o godz. 14:29:

;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Wyborca peło niezalogowany
30 sierpnia 2022r. o 14:46
To może cię nawet podniecić, bo kanclerz wstrzymuje KPO dla Polski bo niepraworządność jest w kraju Lacha że przyjmuje tylu uchodźców z Ukrainy.
A we Francji benzyna do Rosji płynie i to nas podnieca, a czasem też i kasa bo kiedy w kasie forsa to byznes pierwsza klasa:D
22258
#Horus nieaktywny
30 sierpnia 2022r. o 15:54
nikt nie pamięta tych ''porozumień''????
ja pierdzielę ...ale krótka pamięć ...

czy dlatego że było ich ze dwadzieścia? ;D
~~Ciemnogranatowy Przypołudnik niezalogowany
30 sierpnia 2022r. o 23:05
o ,ile wiem ,było wincyj
22258
#Horus nieaktywny
31 sierpnia 2022r. o 11:06
wiem, wiem...
jedno więcej ,jedno mniej...bez różnicy...
tylko co z tego zostało ?...kurz i pył ...;D

Dopisane 31.08.2022r. o godz. 11:06:

dlaczego ktoś taki jak Pani Juchniewicz potrafi świętować tą rocznicę w miejscu gdzie miała początek Solidarność a inni obchodzą ją pod jakimś murkiem?

Elzbieta Juchniewicz
1 godz. ·
szczęśliwy(a) w: Gdańsk.

tak tylko pytam...
~~Jan z lasu niezalogowany
31 sierpnia 2022r. o 15:38
Zobaczycie dzisiaj w mediach PiS, że Porozumienia Sierpniowe 1980 roku wypływały z inspiracji Lecha Kaczyńskiego. Ostateczny ich tekst akceptował zaś oczywiście Jarosław Kaczyński... Wałęsy tam nie było ,gdyż donosił w tym czasie SB, na znanego opozycjonistę Stanisława Piotrowicza ...
22258
#Horus nieaktywny
31 sierpnia 2022r. o 16:30
mówiąc szczerze to dobrze że takie tematy jak ten zaczynają odchodzić w nicość tak jak odeszła Solidarność...
bo z tamtej ,prawdziwej nic nie pozostało ...tak jak z każdego jej odłamu...
nędzne resztki jakie jeszcze gdzieś tam funkcjonują to już tylko i wyłącznie ''koryciarze'' odcinający kupony od dawnej legendy tym bardziej że na niej zbudowali sobie ''ciepłe posadki'' a przecież o to im głównie chodziło...

a ci którym nie wyszło teraz są skazani na jakieś lokalne popisy po pipidówkach w których niejednokrotnie nie udało im się uratować nawet jednego zakładu...tym samym ludzi przed zwolnieniami ...

a dzisiaj niczym pawie , stają sobie pod sztandarami ,prężą się do orderów zamiast się wstydzić że dla własnych ,partykularnych interesów zaprzepaścili nie tylko idee ale zaufanie zwykłych ludzi którzy im zawierzyli ...
~~Ceglasty Łubinnik niezalogowany
1 września 2022r. o 8:04
Samemu założyć temat i samemu sobie odpowiadać i samemu tłumaczyć z tego że praktycznie nikt nie chce wchodzić w temat.... Może czas już nie "udzielać" się...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy