Dlaczego kurna jego mać ja mam przypominać tutejszej ''opozycji'' o rocznicy podpisania o tzw. ''porozumień sierpniowych''?
może znajdzie się tu ktoś obeznany w temacie i opisze co w nich było?
czy raczej wstydliwie się tą rocznicę przemilczy ?
jeśli tak to ja to zrozumiem ...
~~Wyborca peło niezalogowany 30 sierpnia 2022r. o 14:46
To może cię nawet podniecić, bo kanclerz wstrzymuje KPO dla Polski bo niepraworządność jest w kraju Lacha że przyjmuje tylu uchodźców z Ukrainy.
A we Francji benzyna do Rosji płynie i to nas podnieca, a czasem też i kasa bo kiedy w kasie forsa to byznes pierwsza klasa:D
wiem, wiem...
jedno więcej ,jedno mniej...bez różnicy...
tylko co z tego zostało ?...kurz i pył ...;D
Dopisane 31.08.2022r. o godz. 11:06:
dlaczego ktoś taki jak Pani Juchniewicz potrafi świętować tą rocznicę w miejscu gdzie miała początek Solidarność a inni obchodzą ją pod jakimś murkiem?
~~Jan z lasu niezalogowany 31 sierpnia 2022r. o 15:38
Zobaczycie dzisiaj w mediach PiS, że Porozumienia Sierpniowe 1980 roku wypływały z inspiracji Lecha Kaczyńskiego. Ostateczny ich tekst akceptował zaś oczywiście Jarosław Kaczyński... Wałęsy tam nie było ,gdyż donosił w tym czasie SB, na znanego opozycjonistę Stanisława Piotrowicza ...
mówiąc szczerze to dobrze że takie tematy jak ten zaczynają odchodzić w nicość tak jak odeszła Solidarność...
bo z tamtej ,prawdziwej nic nie pozostało ...tak jak z każdego jej odłamu...
nędzne resztki jakie jeszcze gdzieś tam funkcjonują to już tylko i wyłącznie ''koryciarze'' odcinający kupony od dawnej legendy tym bardziej że na niej zbudowali sobie ''ciepłe posadki'' a przecież o to im głównie chodziło...
a ci którym nie wyszło teraz są skazani na jakieś lokalne popisy po pipidówkach w których niejednokrotnie nie udało im się uratować nawet jednego zakładu...tym samym ludzi przed zwolnieniami ...
a dzisiaj niczym pawie , stają sobie pod sztandarami ,prężą się do orderów zamiast się wstydzić że dla własnych ,partykularnych interesów zaprzepaścili nie tylko idee ale zaufanie zwykłych ludzi którzy im zawierzyli ...
~~Ceglasty Łubinnik niezalogowany 1 września 2022r. o 8:04
Samemu założyć temat i samemu sobie odpowiadać i samemu tłumaczyć z tego że praktycznie nikt nie chce wchodzić w temat.... Może czas już nie "udzielać" się...
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.