M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~ból głowy napisał(a): kto wrzuca takie tematy na komunistycznym portalu ?? to bezsens
Gorszymi ludźmi na tym portalu są ludzie podli , ludzie mali , ci co mogli z racji wieku uczestniczyć
w walce z komunistycznym totalitarnym systemem dziś plują jadem na ludzi WOLNOŚCI I SOLIDARNOŚCI .
Szacunek dla redakcji że nie pominęli milczeniem tego historycznego wydarzenia .
Horus napisał(a): ''30 sierpnia w Bolesławcu także wybuchł strajk, zorganizowany na terenie Zakładu Produkcji Elementów Budowlanych w Bolesławcu. Powołano tam Komitet Strajkowy, na czele którego stanął Jan Filipek. Już następnego dnia kolejne strajki zorganizowali pracownicy bolesławieckiego oddziału PKS-u (na czele z Janem Pakulskim) oraz "Transbudu" - oba protesty odwołano już następnego dnia. Oprócz strajków, w kilku innych zakładach pracy, w tym na terenie Zakładów Chemicznych "Wizów", odbyły się wiece protestacyjne. ''
szybko się zorientowali...;D
i już następnego dnia było po strajku?
no to faktycznie się nastrajkowali ...;D
chcieli socjalizmu z ludzką twarzą i wierzyli że państwo ludowe można było zreformować ...
co z tego wyszło?
no i tak na koniec...
ile z tych 60-u zakładów przetrwało ?...ile z tych zakładów ''związki '' ocaliły?
dzisiaj żaden ''opozycjonista'' o tym nie napisze ...
Dopisane 31.08.2022r. o godz. 19:56:Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~ból głowy napisał(a): kto wrzuca takie tematy na komunistycznym portalu ?? to bezsens
Gorszymi ludźmi na tym portalu są ludzie podli , ludzie mali , ci co mogli z racji wieku uczestniczyć
w walce z komunistycznym totalitarnym systemem dziś plują jadem na ludzi WOLNOŚCI I SOLIDARNOŚCI .
Szacunek dla redakcji że nie pominęli milczeniem tego historycznego wydarzenia .
a ja?
ja byłem pierwszy!!!!!!!!! ;D
ja założyłem temat w dzień rocznicy !!!!!
nie jak już jest po ...;D
mnie też podziękujesz? :D
A był u nas kiedykolwiek KOMUNIZM ?
~~Szarawobiała Frezja napisał(a): Horus napisał(a): ''30 sierpnia w Bolesławcu także wybuchł strajk, zorganizowany na terenie Zakładu Produkcji Elementów Budowlanych w Bolesławcu. Powołano tam Komitet Strajkowy, na czele którego stanął Jan Filipek. Już następnego dnia kolejne strajki zorganizowali pracownicy bolesławieckiego oddziału PKS-u (na czele z Janem Pakulskim) oraz "Transbudu" - oba protesty odwołano już następnego dnia. Oprócz strajków, w kilku innych zakładach pracy, w tym na terenie Zakładów Chemicznych "Wizów", odbyły się wiece protestacyjne. ''
szybko się zorientowali...;D
i już następnego dnia było po strajku?
no to faktycznie się nastrajkowali ...;D
chcieli socjalizmu z ludzką twarzą i wierzyli że państwo ludowe można było zreformować ...
co z tego wyszło?
no i tak na koniec...
ile z tych 60-u zakładów przetrwało ?...ile z tych zakładów ''związki '' ocaliły?
dzisiaj żaden ''opozycjonista'' o tym nie napisze ...
Dopisane 31.08.2022r. o godz. 19:56:Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~ból głowy napisał(a): kto wrzuca takie tematy na komunistycznym portalu ?? to bezsens
a ja?
ja byłem pierwszy!!!!!!!!! ;D
ja założyłem temat w dzień rocznicy !!!!!
nie jak już jest po ...;D
mnie też podziękujesz? :D
A był u nas kiedykolwiek KOMUNIZM ?
~~M21W2 napisał(a): Na mnie największe wrażenie wywarło przemówienie, które Lech Wałęsa wygłosił przed bramą Stoczni w 1979 r., gdy powiedział: tu wzniesiemy pomnik i jeżeli nam tego pomnika nie zbudują, to każdy przyniesie kamień i te kamienie będą tym pomnikiem.