~~Horus napisał(a): mam pytanie... w tivi pokazano jak to się kurek odkręca kiedy pojawia się telewizja.... a gdzie mogę przeczytać ile to gazu w tej chwili przyjęła Polska skoro kurek otwarty?
później zapytam o coś innego co też mnie zastanawia bo wychodzi mi jedno....oszust matołusz po raz kolejny łże o tym ile to gazu prześle się do Polski...a swoją opinię o jego kolejnym łgarstwie opieram na artykule sprzed pięciu dni gdzie napisano że Polska NIE MA PODPISANYCH KONTRAKTÓW Z NORWEGAMI...
o problemach z tymi ''pipami'' można by pisać więcej opierając się na tym co mówią fachowcy ale jak wolę poczekać na ''opinię'' naczelnego ''eksperta '' obecnie od ''euro pipy'' a wcześniej od kanału dla żaglówek ...;D
Ileż tu populizmu , ile braku wiedzy , po kolei , wiesz co to jest symboliczne otwarcie kurka , to coś jak przecięcie wstęgi przy otwieraniu orlików , autostrad itp .
Rura jest zalana pierwszy gaz popłynie od 01-10 , ok . 25 % przepustowości , od 01-01 2023 stopniowe zwiększanie do 80 % przepustowości , TVN o tym nie mówi , stąd twoje braki wiedzy .
"Norwegowie zapewniają: wystarczy miejsca w Baltic Pipe dla gazu do Polski
Po podpisaniu w ubiegłym tygodniu umowy z norweskim Equinorem na dostawy gazu rzędu 2,4 mld m sześc., co wraz z własnym wydobyciem w Norwegii będzie stanowiło o podstawie dostaw gazu do Polski, pojawiły się wątpliwości, czy Polacy zarezerwowali miejsce w norweskiej rurze. PGNiG zapewnia, że tak, a Norwegowie twierdzą, że miejsca dla gazu do Polski wystarczy."
Ja czytałem nowsze informacje od twoich nie aktualnych .
"W 2023 roku PGNiG będzie mogło sprowadzić z Norwegii do Polski przez Baltic Pipe co najmniej 6,5 mld m sześc. gazu ziemnego. To oznacza, że spółka wypełni co najmniej 80 proc. zarezerwowanej przepustowości nowego gazociągu. Spółka oficjalnie sumuje wszystkie zawarte kontrakty w Norwegii."
Jest to wszystko na portalu Serwisy -
Energetyka
Surowce i Paliwa
GAZ.
Już pisałem jacy " fachowcy ", jeden wymieniony z imienia strasznie się zagotował .
Dopisane 28.09.2022r. o godz. 18:50:
~~Mondry napisał(a): Tego PiSowcy Wam nie powiedzą! Projekt BalticPipe został wsparty przez Fundusze UE kwotą prawie 267 mln euro (1,27 mld PLN)!Prędzej się dowiemy ze " dzięki mojemu bratu śp. Lecha Kaczyńskiego byłego prezydenta RP...."
I tu się mylisz lub specjalnie kłamiesz , ja znam kto i ile zainwestował w Baltic z TVP info od przedstawiciela rządu PiS , odpowiedział na pytanie dyskutantów w programie - Na temat , dodał że jest to wspólna inwestycja z Duńczykami .
Dopisane 28.09.2022r. o godz. 19:10:
~~Bury Agrest napisał(a): Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): ~~Pampasowiec zwyczajny napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Jasnozielona morwa napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):
Napisać że o cenie węgla 5 tyś . każdy może , jak pytam o źródło , mówią związkowcy z Sierpnia , podaj kto , cisza , pytanie zostaje bez odpowiedzi .
a jednak potrzebujesz podpowiedzi bo czytasz tylko to co ci pasuje...
podpowiadam więc ...
o pięciu tysiącach za tonę mówi Tomasz Ziętek ...wiesz kto to jest czy tez musisz doczytać?...''związkowcu'' z przypadku...;D
Tym razem odpiszę , łżesz jak bura itd . ten związkowiec z Sierpnia 80 to nie Tomasz a Bogusław Ziętek , nic nie mówił o cenach tylko brakach węgla dla kilku milionów gospodarstw domowych i kiepskiej jakości węgla importowanego .
Udowodnij że nie łżesz , przeproszę ja polecam - https://wzz.org.pl/
Na dzień dzisiejszy zgadzam się z wypowiedziami Bogusława Ziętka , czas pokaże czy słusznie .
Jak byś był takim " bystrzakiem " za jakiego się uważasz zauważyłbyś że moje posty są OPARTE NA JEGO WYPOWIEDZI .