Ja adaptowałam starą budę dla psa. Wypełniłam ją słomą i zabudowałam wejście deskami zostawiając tylko z dołu mniejszą przestrzeń. Nie wiem tylko czy jeże zajmują wspólnie legowisko bo w zeszłym roku dwa nakierowałam w to miejsce ale nie sprawdzałam czy tam zostały.
Wszystkim chętnym pomocy przypominam że jeże są siedliskiem pcheł i kleszczy! Jeśli masz jak usuń kleszcze przynajmniej z okolicy oczu i uszu bo bywa ich tam sporo a to im pewnie żerowanie utrudnia.
Mniejsze sztuki mają średnie szanse na przetrwanie zimy jeśli nie nabiorą masy, dorosłe powinny sobie poradzić. Nie każdemu potrzebna jest pomóc!
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.