Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

UNIJNE MILIARDY Tuż ,Tuż !!

~~Wesoły Romek niezalogowany
20 października 2022r. o 15:33
PIS-PO-PRL napisał(a): A myślisz że nasi by nie wywieźli? Że ktoś by ich powstzrymał? A niemieccy bogacze? I tak dalej.
Duda powstrzymałby obajtka?
Ja rozumiem że za zielińskim nie przepadasz, ale bez przesady. Bogacze i ich fortuny zawsze będą bezpieczne. No może prawie zawsze.

Pamiętasz jak Premier Izraela przyjechał do Ukrainy i Rosji? nie po to by przerwać wojnę tylko jedynie żeby nie robili krzywdy góralom z Gór Syjonu co miliardy wywieźli z Rosji i Ukrainy :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Sepiowa Lewizja niezalogowany
20 października 2022r. o 15:36
PIS-PO-PRL napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Wesoły Romek napisał(a):
Jak by nie było ten nieRząd wydaje Naszą kasę za granicę a dzieci w Polsce umierają bo nie ma podobno kasy na ich leczenie, to jest qrestwo made in PISdzielcy.

Nie mam nic przeciwko temu aby tępić pis i ich niegospodarność, ale 230 zł miesięcznie za te 5/6 tysięcy starlinków to pikuś w porównaniu z przewałami jakich się dopuszczają. No i bądźmy rzetelni jak już kwotami rzucamy.

A łączność wedle mojej wiedzy na wojnie odgrywa ważną rolę.
A że ja ukraińska onuca jestem, to tego wydatku krytykować nie zamierzam ;))

Doczytaj ile nas to kosztuje a później pisz bzdety !
18442
PIS-PO-PRL
20 października 2022r. o 15:38
no to mówię przecież... fortuny są niezagrożone. Nie widzę różnicy czy to fortuna ruska, ukraińska, żydowska czy jakakolwiek inna. U nas byłoby podobnie. Niezależnie od tego kto u władzy by siedział.

a historii o premierze izraela nie słyszałem. Wierzę na słowo że to prawda ;)

PIS=PO=PRL
20 października 2022r. o 15:41
PIS-PO-PRL napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Biskupia Puszkinia napisał(a): Przy cenie wynoszącej 500 dolarów od terminala w pakiecie biznes, daje to około 3,4 miliona dolarów, czyli ponad 17 milionów złotych. Mniej więcej tyle miesięcznie SpaceX dostaje .

500 dolarów (niecałe) to jednorazowa opłata. Potem miesięczny abonament to 230 zł.
Na ukrainie może być jeszcze niższy. Patrząc na ceny różnych portali sprzedających gry, oferujących streaming i tak dalej jest to prawdopodobne.

No ale lepiej palnąć „pincet dolarów co miesiąc”

Pełnomocnik Rządu :
Na mocy porozumień między SpaceX, Orlenem oraz polskim rządem to SpaceX pokrywa koszty działania 5 tysięcy jednostek kupionych przez rodzimą spółkę paliwową. Jednak abonament za pozostałe 6,7 tysięcy terminali płaci już rząd, oczywiście z publicznych środków. Przy cenie wynoszącej 500 dolarów od terminala w pakiecie biznes, daje to około 3,4 miliona dolarów, czyli ponad 17 milionów złotych. Mniej więcej tyle miesięcznie SpaceX dostaje od polskiego rządu, by ukraińskie wojsko pozostawało w zasięgu internetu satelitarnego.
18442
PIS-PO-PRL
20 października 2022r. o 15:41
~~Sepiowa Lewizja napisał(a): Doczytaj ile nas to kosztuje a później pisz bzdety !

doczytałem

" SpaceX obiecał pokryć koszty obsługi terminali zakupionych przez Orlen, a polski rząd pokrywa pełny koszt usługi dla każdego zakupionego terminala wynoszący około 50 dol. miesięcznie za urządzenie. "

czyli jakieś 250 zł miesięcznie... a nie 500 dolarów.

PIS=PO=PRL
20 października 2022r. o 15:43
PIS-PO-PRL napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Sepiowa Lewizja napisał(a): Doczytaj ile nas to kosztuje a później pisz bzdety !

doczytałem

" SpaceX obiecał pokryć koszty obsługi terminali zakupionych przez Orlen, a polski rząd pokrywa pełny koszt usługi dla każdego zakupionego terminala wynoszący około 50 dol. miesięcznie za urządzenie. "

czyli jakieś 250 zł miesięcznie... a nie 500 dolarów.

Czyli pełnomocnik Rządu kłamie ?
18442
PIS-PO-PRL
20 października 2022r. o 15:50
nie... ty manipulujesz kwotami ;)

Dopisane 20.10.2022r. o godz. 15:48:

mają podpisane umowy na pakiet za 500 dolarów. musk ziększył go do pakietu za 4500 "charytatywnie". My mamy płacić 50.

"W rzeczywistości około 85 proc. z 20 tys. terminali zostało w całości lub częściowo sfinansowanych ze źródeł zewnętrznych, w tym przez rządy USA, Wielkiej Brytanii i Polski, co potwierdził SpaceX w korespondencji z Pentagonem. Podmioty te zapłaciły również za około 30 proc. łączności internetowej, która według SpaceX kosztuje 4,5 tys. dol. miesięcznie za jednostkę i za najbardziej zaawansowaną usługę."

Dopisane 20.10.2022r. o godz. 15:48:

albo wszyscy kłamią :D

Dopisane 20.10.2022r. o godz. 15:50:

tutaj lepszy cytat

"Same terminale wysyłane na Ukrainę kosztują 1,5 tys. i 2,5 tys. dol. Znacznie wyższym kosztem jest jednak zapewnienie ciągłej łączności. SpaceX twierdzi, że płaci za około 70 proc. usług świadczonych na Ukrainie, oferując wszystkim tamtejszym terminalom najlepszą możliwą opcję wartą 4,5 tys. dol. miesięcznie, mimo że większość ma podpisaną umowę jedynie na opcję usługi za 500 dol. miesięcznie.

PIS=PO=PRL
~~ale jaja niezalogowany
20 października 2022r. o 16:04
Abonament radiowo telewizyjny Polska też im opłaci ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy
REKLAMA Zapraszamy