Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Kościół obrzucony jajkami?
~~zomoterapeuta niezalogowany
1 listopada 2022r. o 19:14
~~dsasds napisał(a): krec .. kościół i katoli ! bardzo dobrze robili ! ***** *** i kościół ! Obyście zdechli hahahaZastosowana autokorekta

ty już zdechleś, jeszcze tylko twoje ścierwo coś POmrukuje
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Bladozielona Rezeda niezalogowany
1 listopada 2022r. o 19:18
Mają to,co sami wywołali
~~Horus niezalogowany
1 listopada 2022r. o 19:19
czy ja słowem napisałem że popieram takie zachowanie?
napiszę ci więcej ...jestem za tym by takich złapać ,dać im szczoteczki do rąk i by ściany doprowadzili do stanu poprzedniego...

więc nie pisz tu bzdur że czy to ja czy ktokolwiek inny uważa to za ''śmieszne''
a tu masz wpis kogoś kto popatrzył na to z jeszcze innej perspektywy która tez jest słuszna...

~~koks 59 sek. temu
Szczerze? To nie wydaje mi się aby takie zdarzenia powstały gdyby nie to, że kościół wsadza nos w nie swoje sprawy i od wielu lat wypowiada się na temat halloween.
Zgłoś do moderacji
~~Filo niezalogowany
1 listopada 2022r. o 19:30
Panie nadredaktorze - Halloween to nie jest wesoła i niewinna zabawa. Ciężko to tłumaczyć, bo dzisiaj mało kto już coś wie i rozumie, a trzeba się na przykład odwołać do filozofów greckich i współczesnych, poczytać Junga czy Eilade i bardzo dużo innych książek znaczących autorów.
Hallowen to wtłaczanie do głów poprzez symbolikę treści określanych generalnie jako satanistyczne. Nie jest więc przypadkiem obrzucenie kościoła jajkami. Dzisiaj jajka, jutro butelki z benzyną, bo taka jest kolejność wielokrotnie w dziejach ludzkości powtarzana.
Mało kto rozumie, bo dzisiaj nikt nie czyta. Pan panie redaktorze czytał Platona? Czytał pan Junga? Czytał pan Kołakowskiego?
Nie. Dlatego bez problemów pisze pan, że Halloween to niewinna zabawa. Nic pan po prostu nie rozumie.
~~Ametystowy Kleome niezalogowany
1 listopada 2022r. o 19:46
nic złego się nie stało
~~Hall niezalogowany
1 listopada 2022r. o 19:49
Zło musi być z pozoru "niewinne", "zabawne" i "atrakcyjne", bo inaczej nikt by w to nie wchodził. Nie wszyscy oczywiście ulegną otwarciu się na złego wskutek halloweenowych zabaw, ale złemu i jedna przejęta dusza wystarczy. Tu już zły zamieszał, a mieszać będzie dalej. Nie ma czegoś takiego jak zabawa w zło. Jeśli madki Brajanków i Dżesik tego nie rozumieją, to mało optymistycznie widzę losy niektórych rodzin... Więcej refleksji i zainteresowania się tematem. Tak jak wyżej pisał Filo.
~~sadysta niezalogowany
1 listopada 2022r. o 20:10
~~Hall napisał(a): Zło musi być z pozoru "niewinne", "zabawne" i "atrakcyjne", bo inaczej nikt by w to nie wchodził.

Dawno się tak nie uśmiałem!!:D
~~Qwerty niezalogowany
1 listopada 2022r. o 20:15
~~sadysta napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Hall napisał(a): Zło musi być z pozoru "niewinne", "zabawne" i "atrakcyjne", bo inaczej nikt by w to nie wchodził.

Dawno się tak nie uśmiałem!!:D

Boś głupi, to i ci do śmiechu.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza