Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Zimna wojna....historia...

~~J23 niezalogowany
20 lutego 2023r. o 19:13
M21W2 napisał(a): J -23 , masz własną ocenę Kulińskiego

Ja ? Mam ale się wstydzę wygładzać swoich ocen ....... bo wiesz dla mnie przysięgą to przysięgą. Żonie przysięgałeś ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Panie Lucjan niezalogowany
20 lutego 2023r. o 19:17
A naród Polski kogo zdradził strajkując cały czas. Osłabiając własne Polskie firmy komu szkodzili a komu zrobili przysługę.
Masz pan zawężony obraz .Wtedy ludzi prosili aby chcieli pracować. Aż w końcu najpierw ustanowili nakaz pracy a potem stan wojenny.Gdyby nie górnicy na wujku obeszło by się na sucho i po sprawie.
~~J23 niezalogowany
20 lutego 2023r. o 19:19
M21W2 napisał(a): J-23 , w Polsce brak obcych agentów , np. w zeszłym roku ;

Ruski?…......Pffff....takiego to każdy złapie- nawet Macierewicz. Nawet na tym forum jest kilku takich co się w tym specjalizują.......hehe......Z tego co kojarzę ty też masz sukcesy w tej materii. Mnie interesują: niemieccy,amerykańscy, ukraińscy, francuscy, angielscy , czescy itd......... Tych jak widać trudniej wytropić :D

No może PRL i jego misie sobie poradzą :-)
14240
M21W2
20 lutego 2023r. o 19:20
~~J23 napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): J -23 , masz własną ocenę Kulińskiego

Ja ? Mam ale się wstydzę wygładzać swoich ocen ....... bo wiesz dla mnie przysięgą to przysięgą. Żonie przysięgałeś ?

Niczego więcej się nie spodziewałem , nie zmieniaj tematu .
Wiem , lubisz uniki .
~~Przysięga rzecz święta niezalogowany
20 lutego 2023r. o 19:20
Jak ktoś przysięga a potem sam łamie przysięgę to jest zdrajcą. Jedni przysięgali w wojsku a inni na ślubie. Kukliński zdradził ojczyzne a ktoś inny żone.
22744
Falco111 nieaktywny
20 lutego 2023r. o 19:22
M21W2 napisał(a): J-23 , w Polsce brak obcych agentów , np. w zeszłym roku ;

" W ręce ABW wpadł Jarosław A., który "zgłosił gotowość działania" na rzecz rosyjskiego wywiadu. Zamierzał przekazać informacje o obronności i bezpieczeństwie państwa - przekazała w czwartek Prokuratura Krajowa. Jak uściśliła, tę osobę zatrzymano na terenie województwa śląskiego. Służby przeszukały też miejsca w kilku województwach związane z podejrzanym. "

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-08-18/slaskie-abw-zatrzymala-rosyjskiego-szpiega/

ale farciarze...złapali ''ruskiego '' szpiega ...a jakiegoś ukraińskiego? :D
a co jak za jakiś czas okaże się że to żaden szpieg tylko bohater?
bo to wiesz Lucjan ...nie wiadomo co może być za kilka lat...a nóż Rosja będzie w NATO a tym samym naszym sojusznikiem...;D
14240
M21W2
20 lutego 2023r. o 19:26
~~Panie Lucjan napisał(a): A naród Polski kogo zdradził strajkując cały czas. Osłabiając własne Polskie firmy komu szkodzili a komu zrobili przysługę.
Masz pan zawężony obraz .Wtedy ludzi prosili aby chcieli pracować. Aż w końcu najpierw ustanowili nakaz pracy a potem stan wojenny.Gdyby nie górnicy na wujku obeszło by się na sucho i po sprawie.

Szeroki horyzont , tylko pozazdrościć .
Przez 10 lat to słyszałem , prym wiodły SB i Urban .
Polecam prześledzić protesty robotników w latach 1956 - 1989 .

Dopisane 20.02.2023r. o godz. 19:26:

Falco111 napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): J-23 , w Polsce brak obcych agentów , np. w zeszłym roku ;

" W ręce ABW wpadł Jarosław A., który "zgłosił gotowość działania" na rzecz rosyjskiego wywiadu. Zamierzał przekazać informacje o obronności i bezpieczeństwie państwa - przekazała w czwartek Prokuratura Krajowa. Jak uściśliła, tę osobę zatrzymano na terenie województwa śląskiego. Służby przeszukały też miejsca w kilku województwach związane z podejrzanym. "

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-08-18/slaskie-abw-zatrzymala-rosyjskiego-szpiega/

ale farciarze...złapali ''ruskiego '' szpiega ...a jakiegoś ukraińskiego? :D
a co jak za jakiś czas okaże się że to żaden szpieg tylko bohater?
bo to wiesz Lucjan ...nie wiadomo co może być za kilka lat...a nóż Rosja będzie w NATO a tym samym naszym sojusznikiem...;D

Rozmarzyłeś się .
22744
Falco111 nieaktywny
20 lutego 2023r. o 19:35
dlaczego?...jeszcze nie tak dawno w Polsce nawet nie marzono o tym że ''yankee'' będą polskimi sojusznikami...
a dzisiaj są i oni i Niemcy...
popatrz jaki ten świat byłby bezpieczniejszy przyjmując Rosją do NATO...
a po nich Chiny , Iran i Koreę...

Dopisane 20.02.2023r. o godz. 19:35:

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Media Expert zaprasza