Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA Wall Printers zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
„Tropem Wilczym – Bieg Pamięci Żołnierzy Wyklętych" już w tę niedzielę
~~Czerwonozłota Mięta niezalogowany
2 marca 2023r. o 14:22
Falco111 napisał(a): wpłata 50 złotych by dostać koszulkę z mordą tzw. ''wyklętego'' i kawałek blaszki?
a z ciekawości zapytam ...co mi tam...
na co pójdą te wpłaty?

na wydanie jakiejś broszurki jaki to jeden z drugim był ''bohatyrem''? ;D

:D
Może na WOŚP ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22744
Falco111 nieaktywny
2 marca 2023r. o 14:53
sugestia dobra ale ...
coś mi się wydaje że szybciej pójdzie wpłata na ''fundację bonkiewicza'' ;D
14240
M21W2
2 marca 2023r. o 15:18
Falco111 napisał(a): dlatego tak trudno jest podyskutować z np. Lucjanem...
jego info jest prawdą moje info pisane jest według niego przez niekompetentnych historyków którzy kłamią ...

a zapytaj go o przykłady tego bohaterstwa ''wyklętych'' oprze się na jednym artykule z jakiegoś biura wojskowego gdzie nie znajdzie się nawet słowa o rabunkach i zbrodniach...
całą wypowiedzią będzie ''walczyli z komuną'' :D

Janusz trudno to dyskutować z tobą , ja nie mam problemu napisania o Burum - od bohatera do zbrodniarza , ty masz problem z indywidualną oceną Żołnierzy niezłomnych , ty w każdym temacie jak już ktoś ci napisał wrzucasz
wszystkich do jednego wora , dla mnie jesteś jak "koń " z klepami na oczach .

Nie dotrze do ciebie o co ci Żołnierze walczyli , o tym że byli zwalczani przez LWP , idąc twoim tokiem myślenia to LWP to zbrodnicza organizacja .

"Z okazji Narodowego Dnia Pamięci Żołnierzy Wyklętych Biuro Badań Historycznych Instytutu Pamięci Narodowej i Centralny Przystanek Historia zorganizowały debatę „»Dla oczyszczenia terenu z band«. »Ludowe« Wojsko Polskie przeciwko żołnierzom polskiego podziemia niepodległościowego”.

"W trakcie debaty zostało poruszone relatywnie słabo opisane i rzadko omawiane zagadnienie, jakim było zwalczanie polskiego podziemia niepodległościowego przez oddziały „ludowego” Wojska Polskiego. Dyskutanci opowiedzieli m.in. o roli komunistycznych sił zbrojnych w trakcie tzw. obławy augustowskiej, działaniach Państwowej Komisji Bezpieczeństwa i prokuratur wojskowych, a także o tym, jak swoje obowiązki wykonywał w tamtym okresie Wojciech Jaruzelski."

~~Armia w armii niezalogowany
2 marca 2023r. o 15:35
Wtedy i teraz nie było możliwe żeby w państwie istniały dwie zwalczające się armie. Oficjalnie zawsze składa się przysięgę tej która stoi przy władzy. Kto coś nie rozumie ? Spróbuj jeden z drugim założyć zbrojną bojówkę i ruszyć na " kaczorlandię" .
W komuszych czasach były sklepy dla swoich. Dzisiaj ich nie ma ale jest kasa dla swoich. Ktoś coś nie rozumie ?
Wtedy media były całkowicie zależne od władzy a dzisiaj są WOLNE OD PRAWDY.
Wtedy ci przy władzy kradli łyżeczką a dzisiaj nie kradną . Biorą fadromą "BO IM SIĘ TO PO PROSTU NALEŻY ".
A wy cały czas mielicie jakieś goowna z przed stu lat.
~~Armia w armii niezalogowany
2 marca 2023r. o 15:37
Aha żeby nie było to ja . Nie Jarząbek.
~~Roman niezalogowany
2 marca 2023r. o 15:52
Pamiętam jak mi dziadek opowiadał o tych wyklętych w obecnym województwie świętokrzyskim. Nazywali ich bandziorami. Okradali miejscową ludność i nie tylko. A wtedy Polska potrzebowała spokoju.
14240
M21W2
2 marca 2023r. o 16:01
~~Armia w armii napisał(a): Wtedy i teraz nie było możliwe żeby w państwie istniały dwie zwalczające się armie. Oficjalnie zawsze składa się przysięgę tej która stoi przy władzy. Kto coś nie rozumie ? Spróbuj jeden z drugim założyć zbrojną bojówkę i ruszyć na " kaczorlandię" .
W komuszych czasach były sklepy dla swoich. Dzisiaj ich nie ma ale jest kasa dla swoich. Ktoś coś nie rozumie ?
Wtedy media były całkowicie zależne od władzy a dzisiaj są WOLNE OD PRAWDY.
Wtedy ci przy władzy kradli łyżeczką a dzisiaj nie kradną . Biorą fadromą "BO IM SIĘ TO PO PROSTU NALEŻY ".
A wy cały czas mielicie jakieś goowna z przed stu lat.

Po co tyle sloganów , wystarczyłoby jak byś napisał - komuno wróć .
~~Rudobrązowy Szczodrzeniec niezalogowany
2 marca 2023r. o 16:06
~~Roman napisał(a): Pamiętam jak mi dziadek opowiadał o tych wyklętych w obecnym województwie świętokrzyskim. Nazywali ich bandziorami. Okradali miejscową ludność i nie tylko. A wtedy Polska potrzebowała spokoju.

Mój dziadek też mi to mówił co twój , mój był pierwszym sekretarzem PZPR w Kielcach , wie jak było .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza