~~Czerwona Celozja niezalogowany 8 maja 2023r. o 11:10
Nie wiem co SPP ma odpisać? Można ewentualnie próbować do właściciela drogi ubiegać się o odszkodowanie. A jak zakwalifikuje to ubezpieczyciel to już inna sprawa. Tam po zdjęciach to wygląda niestety na winę kierowcy.
coś się mi wydaję że ten element jest to poza wyznaczonym miejscem parkingowym ale co ja ratuszowy klakier mogę o tym wiedzieć jak nigdy w ratuszu nie byłem
Kiedyś rozorałem w podobny sposób oponę na ostrym granitowym krawężniku przy Placu Zamkowym. Chodzi o ten krawężnik, który jest przy budynku mieszkalnym stojącym na przeciw wejścia do kościoła.
SPP nie musi nic odpisywać....powinna koszty wziąć na siebie, skoro biorą pieniądze za parkowanie to miejsca parkingowe powinny być ,,bezpieczne''a w tym przypadku jakaś pokrywa znajduje się na miejscu parkingowym.
~~Biała Konwalia niezalogowany 8 maja 2023r. o 12:57
Krawężnik jest częścią pasa drogowego, a na krawężniku ostra krawędź. Odpowiada zarządca czyli miasto, czyli my, podatnicy zapłacimy za to że ktoś z miasta nie dopilnował.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.