"Zachęcony pozytywnym odbiorem mojego debiutu, jestem w trakcie pisania następnej powieści. Tytuł roboczy to: "Templariusza Jana z Brzegu przypadki". Akcja dzieje się w drugiej połowie XIII wieku na Śląsku. Siedzibę rycerzy rozbójników umieściłem w Kliczkowie. Ponoć w owym czasie istniał tam już murowany zamek... - mówi autor. - Zapraszam do lektury."
Przecież Grodziec zasiedlali rycerze-rabusie. Nie lepiej było z tego skorzystać, zamiast kombinować z Kliczkowem?
~~Woskowożółta Scewola napisał(a): Za młody, żeby pamiętać ubeków.
Chyba raczej nie za młody a do tego w szkołach jak ktoś chciał to historia i wiadomości od rodziny można było wiele sie dowiedzieć o tych czasach choć już za jego czasu było lżej inwigilowali niektóre środowiska
~~Historyk poznański niezalogowany 9 maja 2023r. o 18:59
Bo Templiarsze to zakon zachłanny na bogactwa ,a któryś tam Ludwik potrzebował kasy na wojnę i rozkosze ,dlatego Templariusze ukryli złoto i diamenty na ruskim cmentarzu.
~~Złotawordzawy Kosmos niezalogowany 9 maja 2023r. o 20:48
~~Bladolawendowa Lantana napisał(a): zastanawiałem się skąd te zaciekłe ataki na Kościół.
Bo kościół jest zły, dno! Co raz więcej ludzi to widzi a sam kościółek otwiera im oczy. Nie trzeba nic robić, święty kościół sam się wykończy. Ludzie odchodzą od kłamstwa i diabła spod dzwonnicy.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.