~ napisał(a): Znam Dj ktorzy za wesele zadaja 2600-3000 zł A ja sie pytam za co wprawdzie biora sobie kogos (z reguły kobiete)do pomocy ale nie wiem poco
W ten sposob obalaja mit ze dj jest tanszy
Za 3000 zł zagra na weselu porzadna 3-osobowa kapela
ktora z reguly sprzetowo i merytorycznie do weswela jet lepiej przygotowana
Staram się szerokim łukiem omijać klientów, którzy baaardzo chcieliby zespół, ale te są dla nich za drogie i z braku laku decydują się na DJa.
Wbrew pozorom bardzo mało mam takich sytuacji - zdecydowana większość ludzi dla których pracuję po prostu chce DJa/wodzireja i tyle.
W tym temacie nie reklamuję swojej działalności - piszę tylko co myślę o pieprzeniu, że jakikolwiek zespół cokolwiek MUSI - np. ze musi w składzie koniecznie mieć wokal męski i damski. To ewidentna bzdura - przykład to właśnie Bianco - na moim weselu zagrali zawodowo, polecam ich chętnie mimo, że nie widziałem się z nimi od dnia mojego ślubu prawie 5 lat temu.
Chcę podkreślić jedno - nie ma zespołu, który spodoba się wszystkim i warto przed zatrudnieniem kogokolwiek zastanowić się na początek nad tym czego się oczekuje, jaki to ma być repertuar itp. żeby później nie narzekać.
A pisanie, że DJ to ma łatwo bo naciska tylko play to już jest potwarz. Zapytaj się o to jak wygląda praca DJa/wodzireja chociażby wskazywanych tutaj członków cieszącego się bardzo dobrą sławą kolektywu STUDIO DORA. Szybko się przekonacie, że o naszej pracy nie macie pojęcia:)