~~Karmelowy Słonecznik napisał(a): teraz czas na jakąś kanapeczkę bo za kilka minut ''szkiełko...;D
a ja jestem jego fanem ...
lubię takie dni kiedy dołuję Lucka i chłopina się gubi ,lawiruje ,łże i wymyśla ciągle nowe historyjki ...
on jest lepszy od Andersena ...on jest lepszy od Urbana...
przebił mistrza...to trzeba docenić...;D
Samochwała w kącie stała
I wciąż tak opowiadała:
"Zdolna jestem niesłychanie,
Najpiękniejsze mam ubranie,
Moja buzia tryska zdrowiem,
Jak coś powiem, to już powiem,
Jak odpowiem, to roztropnie,
W szkole mam najlepsze stopnie,
Śpiewam lepiej niż w operze,
Świetnie jeżdżę na rowerze,
Znakomicie muchy łapię,
Wiem, gdzie Wisła jest na mapie,
Jestem mądra, jestem zgrabna,
Wiotka, słodka i powabna,
A w dodatku, daję słowo,
Mam rodzinę wyjątkową:
Tato mój do pieca sięga,
Moja mama - taka tęga
Moja siostra - taka mała,
A ja jestem - samochwała!"
Dopisane 23.10.2023r. o godz. 17:58:
~~Karmelowy Słonecznik napisał(a): to i ja coś tobie ...na dobranoc...;D
14240
M21W2
..........................................2023
~~Stalowoniebieski Szczawik napisał(a): Rządzi partyjka stosująca ub.ckie metody, jak można i kto na tych manipulantów głosuje
Czytając wpisy antypisowców nie mam wątpliwości , zagłosuje na PiS , Lucjan Złotkowski .
a więc powinieneś kogoś przeprosić za wyzywanie go od szmat i mend...
Widać wyraźnie Twoje ograniczenie ,
Co grozi za udostępnienie imienia i nazwiska?
W myśl ustawy o ochronie danych osobowych : "kto przetwarza dane osobowe, choć ich przetwarzanie nie jest dopuszczalne albo do ich przetwarzania nie jest uprawniony, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat dwóch".
Dopisane 23.10.2023r. o godz. 18:17:
~~Wilk Panu Lucjanu napisał(a): Panie Lucjan mam pytanie
Takie zwykłe proste tanie
Czy publiczne wiadomości
tak nazwijmy je najprościej
Jak najbardziej wskazana i rzetelna informacji , jest w stu procentach prawdziwa .
Niemieckie media w ekstazie po „zwycięstwie” opozycji
Jedno jest pewne po tych epokowych wyborach. Nie jest żadnym prawem natury, że nie da się zatrzymać upadku wolnościowe demokracji. W końcu dobra wiadomość w tych ponurych czasach!
– pisze Joerg Lau w tygodniku „Die Zeit”. Zdaniem publicysty „sojusz pod przywództwem byłego premiera i przewodniczącego Rady Europejskiej Donalda Tuska – mimo ekstremalnie trudnych i niesprawiedliwych warunków – udowodnił, że pochód prawicowego populizmu nie jest nie do zatrzymania”.
Ten wynik wyborów pokazuje, że demokracja może być silniejsza niż populizm, że idea praworządności może wygrać z pokusą autorytaryzmu. Innymi słowy: europejska idea żyje
– twierdzi Ischinger, wg. którego „wpływ wyniku wyborów w Polsce na politykę europejską jest nie do przecenienia”, a zwycięstwo opozycji będzie „wielką ulgą dla relacji polsko-niemieckich”.
Dopisane 23.10.2023r. o godz. 18:21:
Wiemy przecież, że kolejny prawdopodobny premier Polski jest Europejczykiem
— komentuje dla „Die Welt” wyniki wyborów szefowa komisji obrony Bundestagu Marie-Agnes Strack-Zimmerman z FDP. Oczywiście ma na myśli Donalda Tuska. Premier Morawiecki według niej więc Europejczykiem nie jest, a może jest nie dość europejski, tylko zanadto polski. Tak czy owak, Morawiecki to nie jest czystej krwi Europejczyk.
I dalej Strack-Zimmerman komentuje, że teraz wzajemnie relacje będą na nowo ukierunkowane i
byłoby wspaniale, gdyby nowo wybrany polski premier przyjechał do Niemiec. To zresztą dobry obyczaj, że po wyborach w Niemczech od razu jedzie się do Polski, by wzmocnić naszą przyjaźń.