M21W2 napisał(a): Ktoś napisał: PanM napisał(a): Dzień po dniu telewizja publiczna staje się coraz bardziej cywilizowana. Brak jej jeszcze tego sznytu i klasy ale miejmy nadzieję że to kwestia czasu. Optymizmem napawa odejście od nachalnej propagandy. Niech TV publiczna oznacza TV dla wszystkich. Bez względu na poglądy , światopogląd , orientacje , pochodzenie , status materialny i społeczny.
38 milionów Polaków to 38 milionów oddzielnych bytów i ocen rzeczywistości. Nikt z nich nie ma prawa do zawłaszczania sobie prawa narzucania swojej woli innym.
Podsumowując , jeden naród , jedna telewizja , jedna partia .
Przemku wiesz co to jest pluralizm medialny , mnie odebrano TVP Tobie dodano TVP na wzór TVN .
Za PiS byli w TVP nominaci partyjni z ich ugrupowania , obecnie są nominaci partyjni obecnego rządu , Twoje "farmazony " o 7,5 mln i 30 mln powtarzasz do znudzenia .
Na Koalicję PiS głosowało 35,38% uprawnionych na Koalicję Obywatelską obecnego premiera Tuska z głosowało 30,7% .
Na PiS oddano 7 mln 640 tys. 854 głosy, na KO - 6 mln 629 tys.
Wielu wyborców nie chcąc ani PiS ani PO zagłosowali na pozostałe komitety wyborcze , to nie obywatele to politycy wchodząc w koalicję odsunęli PiS od władzy , jest to zgodne z Konstytucją .
W większości państw zachodniej Europy partii która ma najwięcej mandatów jest powierzona misja utworzenia rządu , jeżeli nie znajdzie koalicjantów i nie utworzy rządu są nowe przyśpieszone wybory .
**********************************************************************************************************************************
Śmiało Lucjanie pisz to co sugerujesz " ein volk , ein reich , ein fuhrer ".
Lepiej gdybyś sobie darował powyższy komentarz. To skrajna kompromitacja . Wyższość 30,5 miliona nad 7,5 nazywasz " farmazonami do znudzenia " ?
To ilu Polaków według ciebie musiało by zagłosować przeciw PiS aby legalnie przejąć wadzę ? 100 , 200 milionów a może cała Unia ?
Pluralizm Lucjanie polega na tym aby telewizja nie była ani moja ani Twoja a szczególnie żadnej partyjnej koterii.
Publiczna telewizja jest utrzymywana z pieniędzy WSZYSTKICH 38 milionów Polaków i nie może być Lucjanie tylko twoja.
Teraz będzie ona nasza . Twoja , moja , Janusza i nawet tych tyldowatych misiów i Pinochetów. Czy to rozumiesz?
Dla mnie TVP jest teraz mdła . Ale ma szanse na zmiany . Zmiany na lepsze. Za PiS poszła na dno jak siekiera .
Masz w alternatywie TV Republika. Ślij tam przelewy bo nie wiadomo jak długo to potrwa.
Lucjanie , nawet nie zauważyłeś że popierając PiS przyczyniałeś się do cofania Polski i Polaków w epokę socjalizmu.
Żadna państwowa gospodarka nigdy w historii nigdzie na świecie nie dokonała postępu ani sukcesu gospodarczego.
Ty bardzo aktywnie popierasz to z czym ponoć całe życie walczysz. NSZZ " NIEZDARNOŚĆ" i PiS to nowa klerykalna komuna.