~~Jasnożółty Rdest napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ołowiana Dabecja napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Posiwiały Cyprysik napisał(a): Sami sobie pijcie tą wodę z kranu. Tydzień temu żółta leciała, tylko że to widać w białej umywalce lub wannie. W szklance będzie ok. Zdjęcie bym dodał ale nie widzę jak.jak masz brudem wannę czy zlew już w zaawansowanym stadium że aż rdza to pewnie ze i woda będzie żółta a więc wyczyść najpierw sanitariaty a potem nalej do nich wodę. wode
To jest prawda, wystarczy nalać wodę do szklanki i poczekać aż osad osiądzie. Na dnie szklanki zostaje rdza. I my to pijemy.. i w sanitariatach też widać ten żółty osad niestety
Dziwne, bo ja mam kilka bidonów, szklanych, plastikowych i metalowych, pije wyłącznie boleslawianke i nic mi nie osiada... Więc może naprawde warto domyć szklanki i zainteresowac sie stanem swojego kranu, skoro takie problemy
~~Kremowy Ziarnopłon napisał(a):Ktoś napisał: ~~Jasnożółty Rdest napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ołowiana Dabecja napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Posiwiały Cyprysik napisał(a): Sami sobie pijcie tą wodę z kranu. Tydzień temu żółta leciała, tylko że to widać w białej umywalce lub wannie. W szklance będzie ok. Zdjęcie bym dodał ale nie widzę jak.jak masz brudem wannę czy zlew już w zaawansowanym stadium że aż rdza to pewnie ze i woda będzie żółta a więc wyczyść najpierw sanitariaty a potem nalej do nich wodę. wode
To jest prawda, wystarczy nalać wodę do szklanki i poczekać aż osad osiądzie. Na dnie szklanki zostaje rdza. I my to pijemy.. i w sanitariatach też widać ten żółty osad niestety
Dziwne, bo ja mam kilka bidonów, szklanych, plastikowych i metalowych, pije wyłącznie boleslawianke i nic mi nie osiada... Więc może naprawde warto domyć szklanki i zainteresowac sie stanem swojego kranu, skoro takie problemy
Bernard napisał(a):Ktoś napisał: ~~zmartwiony obserwator napisał(a): Z całym szacunkiem. Ostatnie doniesienia o bakterii coli w wodzie, brak możliwości sprawdzenia wody w starych kanalizacjach dostępnych w blokach mieszkalnych plus wysokie skamienienie tych wód (okolice Jana Pawła) nie napawa ekscytacją do picia z kranu. Z tą akcją powinna iść również edukacja ludzi odnośnie używania dzbanków z filtrami i sprawdzania wody w mieszkaniu - czy jest zdatna do picia.
A gdzieś ty miał ostatnio bakterie coli w wodzie w Bolesławcu???
Marcin Marczewski napisał(a):Ktoś napisał: ~~zmartwiony obserwator napisał(a): Z całym szacunkiem. Ostatnie doniesienia o bakterii coli w wodzie, brak możliwości sprawdzenia wody w starych kanalizacjach dostępnych w blokach mieszkalnych plus wysokie skamienienie tych wód (okolice Jana Pawła) nie napawa ekscytacją do picia z kranu. Z tą akcją powinna iść również edukacja ludzi odnośnie używania dzbanków z filtrami i sprawdzania wody w mieszkaniu - czy jest zdatna do picia.
Nie rób z siebie więcej idioty i nie wypisuj tych bdzur.
Zastosowana autokorekta