~~fal-co napisał(a): Czy prawdą jest że prowadzący konkurencyjny portal pozwał Romana i Roman przegrał? Czy prawdą jest to że domaga się ujawnienia przez Romana kwoty jaką zasila pański portal i pańską gazetę?
Nie wiem czy to jest prawdą czy nie jest - nie interesuje mnie kogo pozywa konkurencyjny portal. Zmień adresata pytania.
Natomiast wyjaśniam, że ani Piotr Roman ani żaden inny urzędnik nie zasila mojego portalu czy gazety żadnymi środkami.
Natomiast urzędy korzystają z naszych usług promocji (publikacje sponsorowane w portalu czy gazecie) - na warunkach, jakie maja także podmioty publiczne.
Z tego co się orientuję Urząd Miasta publikuje w Bole.Info i w portalu konkurencyjnym zbliżone/takie same stawki.
Inaczej sprawa ma się w przypadku Powiatu - gdzie konkurencyjny portal „kasuje” powiat o wiele więcej niż stawka Bolec.Info, chociaż wyniki oglądalności obu portali są zbliżone. No ale to już decyzja starostwa.
Natomiast osobiście nie przepadam za pieniaczami - tymi, którzy straszą innych, podają wszystkich do sądu a na końcu się cieszą jak sąd zasądzi stówkę.