~~Do odwołania napisał(a): Szkoda strzepić ryja.
Kto miał zrozumieć, to zrozumiał.
Kto z myśleniem ma problemy , to już brak na to wpływu .
Dyrektorka to zły i niekompetentny człowiek. Tyle.
~~Kasztanowordzawy Mikołajek napisał(a): Mam wątpliwości, czy tam w Gościszowie wszyscy zdrowi ?
~~Gosc napisał(a): Widzę że w tej szkole na niczym nikomu nie zależy. Ci co się tu wypowiadają a gówno wiedzą o tym jak funkcjonuje szkoła od serca nie powinni mieć prawa głosu. To my ,,musieliśmy" przyjść w dzień ustawowo wolny od edukacji narodowej na apel z okazji dnia nauczyciela na 30 minut-,1h (nie wiem ile trwał) do szkoły. Z kolei zwykle apel odbywał się w piątek po lekcjach lub przed lekcjami... . Czy pani dyrektor myśli że rodzice żyją tylko szkołą dzieci ? Czy myśli że jak ona i nauczyciele pracują to nikt poza nimi nie chodzi do pracy ?Odpisze Ona zaraz bzdury i farmazony
Oczywiście w szkole była zapewniona świetlica dla dzieci osób pracujących tylko w jakich godzinach bo nie dopytalam gdyż nie potrzebowałam ?! Droga Pani dyrektor my pracujemy na pełen etat nie na 1/3 lub 1/5 etatu.
Ta szkoła to jest trochę nie porozumienie w tym roku. Nie jest przygotowana dla rodziców pracujących wcale.... Może zwolnie się z pracy bo dziecko do Gościszowa muszę odbierać ani ni jak mam wcześnie przyprowadzać bo nie ma kto się nim zająć ? Czekam do listopada na realizację słów pani Burmistrz od listopada przenoszę dziecko lub wypisuje z tej szkoły a do oświaty napiszę iż szkoła nie jest przystosowana dla osób pracujących więc czekam na wolne miejsce w Nowogrodzcu bo tamta szkoła funkcjonuje normalnie tak jak każda placówka tylko w Gosciszowie musi być taki cyrk... I te słowa .... ,,czego wy chcecie macie jak zwykle problem .." ja nie będę mieć problemu jak mi dziecko odwieziesz do domu jeden z drugim ! Nic nie wiecie a piszecie farmazony i jedziecie na ludzi z Gościszowa.
Zapisując dziecko do tej szkoły od 0-2 klasy rząd powinien nam zapewnić ,,babciowe" lub program ,, aktywny rodzic" ponieważ, szkoła nie zapewnia opieki dzieciom na czas pracy przez rodzica. Opieka od 8:00-14:45 w wybrane dni tygodnia to to jest świetlica ?! Czy uważa Pani że to jest pełny etat osoby pracującej na normalnej umowie o pracę zgodnie z obowiązującymi przepisami Rzeczpospolitej Polski? ! To jest dramat i płakać się chce każdego dnia... Jak narazie początek kadencji nowej dyrektor w Gosciszowie przyniósł mi pozbycia się połowy pensji miesięcznej dla opiekunki aby moje dziecko mogło się uczyć kiedy to ja pracuję. Dziękuje bardzo za zmiany w tym roku są dla mnie bardzo zaskakujące i nie wątpliwie bardzo intrygujące co jeszcze się zmieni? Może by tak Mikołaja zrobić w sobotę ?
Ja nie chcę być niczyim wrogiem i nie chce nikogo oczerniać ani robić krzywdę ale proszę się postawić na moim miejscu z pracą i nie mającą z nikąd pomocy przy dziecku. Mi nikt dziecka wcześniej nie odbierze chyba że mgops lub kurator. Już mam dość kombinacji w pracy pod szkołę proszę o rzetelne godziny świetlicy szkolnej pod rodziców pracujących tyle i aż tyle.... .