Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niemieckie, ale nasze
~~Ciemnobrązowa Glicynia niezalogowany
12 godz. 49 min. temu
Super felieton
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ewrerw niezalogowany
12 godz. 47 min. temu
tyle że to od zawsze była Polska ziemia a czesi z niemcami nam jom zabrali!
670
ramaj
12 godz. 35 min. temu
A toŚ Pan pojechał juz poza bandą.Jeszcze trochę a zamiast "poprzedników" znajdziesz Pan tu przodków.
Nie chce mi się polemizować z Panem,powiem tylko że w..krwia mnie relatywizacja win niemców typu "co winna jakaś niemiecka dziewczyna" - przeciez do k..rwy nędzy Hitlera wybrali nie jacyś kosmiczni faszyści a zwykli niemcy.
Ogólnie ten artykuł(felieton ?) to jeden bełkot.
~~Alabastrowy Kuflik niezalogowany
12 godz. 12 min. temu
6 mln wymordowanych obywateli polskich i dziedzictwo niemieckie uzyskane w wyniku Jałty. Jeżeli ktoś tego nie rozumie i probuje niuansować powojenną i aktualną rzeczywistość to albo kreuje się na tzw.europejczyka albo traktuje historię w sposób infantylny.
~~Bananowy Wilec niezalogowany
11 godz. 49 min. temu
ramaj napisał(a): A toŚ Pan pojechał juz poza bandą.Jeszcze trochę a zamiast "poprzedników" znajdziesz Pan tu przodków.
Nie chce mi się polemizować z Panem,powiem tylko że w..krwia mnie relatywizacja win niemców typu "co winna jakaś niemiecka dziewczyna" - przeciez do k..rwy nędzy Hitlera wybrali nie jacyś kosmiczni faszyści a zwykli niemcy.

Hehe niemiec to zawsze będzie niemiec!
"Nie wiesz gdzie jechać na wakacje?Jedź do Niemiec... Twoje meble i obrazy już tam są!"
~~rys niezalogowany
11 godz. 18 min. temu
ramaj napisał(a): A toŚ Pan pojechał juz poza bandą.Jeszcze trochę a zamiast "poprzedników" znajdziesz Pan tu przodków.

Pojechałeś ty TY gość rzetelnie przedstawia fakty i historie a dziewczyna w początkach XX w wybierała i mała dużo do powiedzenia ciekawe jak byś śpiewał wtedy i jak śpiewasz teraz o istniejącej sytuacji politycznej też jak inni widzisz przez wąską szczelinę ten Świat ?
~~Czarnofioletowa Sosna niezalogowany
11 godz. 16 min. temu
Gdy już "natura zignoruje kwestie narodowościowe, "region wymknie się jakimkolwiek narodowym schematom i staniemy się w końcu wielokulturowym ,zmiennym regionem" to na to miejsce powstanie wolny Homoeuropeicus. A docelowo Homoplaneticus. I wtedy będzie raj.
~~Alabastrowy Kuflik niezalogowany
11 godz. 2 min. temu
~~Czarnofioletowa Sosna napisał(a): Gdy już "natura zignoruje kwestie narodowościowe, "region wymknie się jakimkolwiek narodowym schematom i staniemy się w końcu wielokulturowym ,zmiennym regionem" to na to miejsce powstanie wolny Homoeuropeicus. A docelowo Homoplaneticus. I wtedy będzie raj.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza
REKLAMA Zapraszamy