qwax_ napisał(a):Ktoś napisał: ~~Różowoczerwona Irga napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Złotawordzawa Skalnica napisał(a): "efekty katastrofy klimatycznej" - może "autor" zechce rozwinąć ten zwrot
topnienie lodowców, podwyższenie poziomu mórz i oceanów, susze, gwałtowne zjawiska pogodowe, wymieranie gatunków.
Naprawde "nie umiesz w internety" i tylko z filmików z żółtymi napisami czerpiesz "niezależną" wiedze? Jak to wy, szury, mawiacie: włącz myślenie :D
A mógłbyś podać jeden przykład podniesienia się poziomu mórz (najlepiej w formie zdjęć - przed i po podniesieniu się poziomu mórz)?
Bo te lodowce topią się od wielu lat, Bałtyk miał już podejść pod Gorzów, a tu lipa - poziom wody w morzach nie chce się podnosić :)
Podyskutuj o tym z Holendrami ;)) ale pewnie angielski masz w małym palcu, to mozesz ich uzasadnienia do wydatków budżetowych przeanalizowac. Może jakas wycieczka na malediwy, ale Cie nie stać... Cóż, poleciłabym zdjęcia satelitarne zwlaszcza w zobrazowaniu pustynnienia i (w przeciwienstwie do oceanów) zanikania lodowców oraz rzek, ale to zdjecia satelitarne, a ty wiesz doskonale, ze ziemia jest płaska, także też nie uwierzysz w te fakty :) rozmowa z inteligentem skąpoobjawowym po zawodówce ledwie skonczonej jest trudna i bez sensu niestety:))) nie dziwie sie, ze twoi przodkowie od 200 lat nie piszą historii zwycięzców :D
~~Ciemnoszary Mieczyk napisał(a):Ktoś napisał: ~~Różowoczerwona Irga napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Pawi Dereń napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Danka napisał(a): Lasy na potęgę wycinają a choinką się przejmujecie.
Tez miałem to napisać . Tysiące kilkudziesięcioletnich drzew wycięto w ostatnich latach w lasach koło Bolesławca a ekooszołomy cicho sza. A tu sie przejmują jakimiś paroma młodymi drzewkami.
Nowych nasadzeń jak na lekarstwo. Wokół robi sie pustynia dla kasy a te przygłupy że planeta płonie i bedą wprowadzać strefy dla bogatych bo im duszno.
Tyyyy... to gdzie rosną te choinki skoro nie w lesie? :D fajny jesteś, taki nie za mądry :)))
Głąbie, te choinki sa z plantacji a nie z lasu.
A plantacje są w centrach miast czy na pestycydowych polach między rzepakiem? :D i z terenów miejskich lasy państwowe korzystają? No naprawde sie popisałeś :))) moze.do lasu sie kiedys wybierz to poznasz otoczenie i sie dowiesz, gdzie te "choinki" rosną, skąd je wycięli rok temu, a skad w tym roku. Wystarczy bywać gdzieś poza monopolowym :) i porozmawiac z kims spoza budki z piwem ;)) wiem, że nie masz opcji... wspolczuje
~~Ciemnoszary Mieczyk napisał(a):Ktoś napisał: ~~Różowoczerwona Irga napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Pawi Dereń napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Danka napisał(a): Lasy na potęgę wycinają a choinką się przejmujecie.
Tez miałem to napisać . Tysiące kilkudziesięcioletnich drzew wycięto w ostatnich latach w lasach koło Bolesławca a ekooszołomy cicho sza. A tu sie przejmują jakimiś paroma młodymi drzewkami.
Nowych nasadzeń jak na lekarstwo. Wokół robi sie pustynia dla kasy a te przygłupy że planeta płonie i bedą wprowadzać strefy dla bogatych bo im duszno.
Tyyyy... to gdzie rosną te choinki skoro nie w lesie? :D fajny jesteś, taki nie za mądry :)))
Głąbie, te choinki sa z plantacji a nie z lasu.
Wskaż mi najbliższą "plantację" i opisz jej otoczenie :)
~~Pawi Dereń napisał(a):Ktoś napisał: ~~Danka napisał(a): Lasy na potęgę wycinają a choinką się przejmujecie.
~~Różowoczerwona Irga napisał(a):Ktoś napisał: ~~Pawi Dereń napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Danka napisał(a): Lasy na potęgę wycinają a choinką się przejmujecie.
Ekooszołomy mówią o tym cały czas, ale nie w twoich mediach i filmikach... ekooszołomy stale monitorują wycinki w mieście i na jego granicach, ale dur.ne janusze jak ty wtedy właśnie pier**** kocopoły jak ty teraz. A duze drzewa wyrastają z małych drzew i takie tam logiczne pułapki, ktorych twoj umysł nie ogarnie. Ja o silnikach spalinowych ani elektrycznych nie dyskutuje, bo to przyroda jest moim konikiem. A skąd u ciebie pomysł kompromitowania sie w temacie o ktorym nie masz.pojecia... bo przeciez ksiazek, a co dopiero publikacji naukowych, nie czytasz :)
Pokaż ekooszołomie gdzie napisałeś o rabunkowej wycince lasów wokół Bolesławca? No gdzie i kiedy?
Kilometry kwadratowe wycięte a temu żal parę choinek.