Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
"Szarlatan z internetu" i jego ofiary – czy leczył także mieszkańców Bolesławca?
~~Kupiłem nick niezalogowany
3 godz. 48 min. temu
20 lutego 2024 roku była amerykańska influencerka parentingowa Ruby Franke została skazana na cztery wyroki więzienia, od jednego do 15 lat każdy, za znęcanie się nad swoimi dziećmi – przekazuje theguardian.com. Taką samą karę otrzymała również partnerka biznesowa youtuberki Jodi Hildebrandt – czytamy.

Hildebrandt przetrzymywała dzieci Franke w swoim domu. Ofiary były wygłodzone i wycieńczone. Na ciele chłopca zidentyfikowano otwarte rany oraz ślady wiązania linami. Sama Franke również dopuściła się przemocy fizycznej i psychicznej wobec nieletnich – dowiadujemy się.

Czytaj więcej: Amerykańska influencerka parentingowa z zarzutami znęcania się nad dziećmi. Przyznała się do winy

Źródło informuje, że po ogłoszeniu wyroku Franke przeprosiła swoje dzieci. „Zrobiłabym dla was wszystko na tym świecie” – powiedziała bezpośrednio do nich. „Zabrałam od was wszystko, co delikatne, bezpieczne i dobre” – przyznała.

Franke zwróciła się również bezpośrednio do sędziego. Podkreśliła, że ma świadomość „zniekształcenia” własnej wizji rzeczywistości. Stwierdziła, że „izolowała się od każdego, kto wyrażał zaniepokojenie jej zachowaniami”. „Przez ostatnie cztery lata podążałam za radami i wskazówkami, które doprowadziły mnie do mrocznego złudzenia” – powiedziała.

Źródło odnosi się również do oświadczenia Hildebrandt. Jak czytamy, wspólniczka byłej influencerki wyraziła pragnienie tego, by dzieci „wyzdrowiały fizycznie i emocjonalnie”. Podkreśliła, że modli się za to, aby ofiary „miały piękne życie”.

Jak czytamy, sprawa ponownie zwróciła uwagę na zjawisko „sharentingu”, czyli regularnego publikowania wizerunku dzieci w internecie, często z zamiarem osiągnięcia korzyści finansowych – czytamy.

Źródło zauważa, że w sierpniu 2023 roku stan Illonis w Stanach Zjednoczonych przyjął ustawę mającą na celu ochronę zarobków nieletnich. Akt prawny nawiązuje do kalifornijskiego dokumentu z 1939 roku, który powstał w odpowiedzi na sytuację Jackiego Coogana – małoletniego aktora, który w dorosłości dowiedział się, że rodzice roztrwonili niemal cały jego majątek. (an
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Lnv niezalogowany
3 godz. 47 min. temu
Szkoda , że nikt do tej pory nie rozliczył lekarzy i rządu z powodu 200 tysięcy nadmiarowych zgonów w trakcie ...ndemi!!!???? Ile ludzi zmarło z powodu nie udzielenia pomocy siedząc na poczekalniach???? Gdzie jest prokuratura tutaj w tych sprawach????? Tysiące nie leczonych ludzi na czas , przekładane operacje zabiegi , pukanie kinem w okna przychodni , a wy piszecie szarlatan??? Szarlatan naturopata ??? Kto odpowie za źle diagnozy w tym nowotworowe , kto odpowie za to że źle zdiagnozowani ludzie dostają np nie potrzebnie chemioterapię??? O tym się wogole nie mówi nie dobra jest mówić o tym ! Rzygać się już chce na to wszystko , na te pseudo dziennikarskie teksty i szukanie sensacji

Zastosowana autokorekta

14240
M21W2
3 godz. 46 min. temu
~~Zgniła Papryka napisał(a): a co to takiego za ''wynalazek''?

dzisiaj po raz pierwszy usłyszałem tą nazwę ale jak się domyślam wspomniał o tym jakiś smakosz...;D

"Lugola stosowany jest głównie jako środek odkażający i bakteriobójczy przy różnego rodzaju otarciach oraz lekkich skaleczeniach. Wciąż używa się go w leczeniu chorób tarczycy, na kilka dni przed planowaną operacją wycięcia tarczycy oraz podczas badań (badanie scyntygraficzne). Płyn Lugola polecany jest także w stanach zapalnych migdałków oraz jamy ustnej (zabiegi pędzlowania i płukania gardła). Przydaje się też w odkażaniu wody, wspomaga leczenie problemów skórnych np. grzybicy, a w przemyśle wykorzystywany jest do wykrywania... skrobi."
~~Brązowawy Jabłoń niezalogowany
3 godz. 42 min. temu
~~Malinowoczerwona Śnieguliczka napisał(a): Idioci piją lugolę,bo"naukowców"internetowych słuchają

Sam jesteś idiotą, jod dawniej w latach 70 w zwyz był dodawany do żywności , do chleba do różnych produktów .potem tylko do soli ,oczyszczonej pozbawionej minerałów. I co ciekawe w tamtych latach nie było wysypu guzów piersi torbieli i innych . A teraz wysyp chorób . Ach , płyn lugola to szarlatanstwo? Ale wlewanie kilkadziesiąt cykli chemicznej trucizny palącej żyły to już leczenie???? No to ciekawe
~~Kupiłem nick niezalogowany
3 godz. 42 min. temu
A taka dobra mamusia była … co niedziele w kościele ja widziano i grzecznie dzień dobry mówiła a dzieci w domu piekło przechodziły. Co trzecia rodzina w Polsce podobnie działa. W niedziele pięknie do kościoła a po kościele setka za dużo lub lampka wina i hajda wyzywanko i rękoczyny.
~~Brązowożółty Tamaryszek niezalogowany
3 godz. 22 min. temu
~~Zgniłozielony Dąb napisał(a): Jedzcie czosnek!

Ale trzeba popić żubrówką z trawką.
~~Alabastrowy Wrzos niezalogowany
2 godz. 9 min. temu
~~Zgniła Papryka napisał(a):
moje wpisy ''durnowate''?

a naiwniacy tacy jak ty wierzą w Mejzę ...a skoro w takich wierzą to ja się nie dziwię że ktoś tam uwierzył temu pajacowi...

masz problem zdrowotny to idź do lekarza a nie szukaj konowała bo więcej ci powie google niż taki oszust...
teraz zamyka się goście który żerował nie tylko na naiwniakach ale na totalnych głupcach a to przypomina mi z kolei jak zamknięto ostatnio jakąś ''wróżkę zębuszkę''...;D
mam ją winić za to że podłapała frajerkę i ''wydoiła '' ją na miliony?
jeszcze raz piszę ...patrz jak kroi nas szpital pod mandolinistą Barczykiem...to ci nie przeszkadza?
mam brać według ciebie witaminy?...a bierz je sam i mam to gdzieś czym je popijesz...ja wolę owoce...
Zgłoś do moderacji

A skąd ty pustaku wiesz w kogo ja wierzę? A szpital nas kroi? Zdaje się , że służbą zdrowia rządzi ministra z obozu przez ciebie POpieranego? Czyż nie?
~~Zgniła Papryka niezalogowany
1 godz. 23 min. temu
~~Alabastrowy Wrzos napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Zgniła Papryka napisał(a):
moje wpisy ''durnowate''?

a naiwniacy tacy jak ty wierzą w Mejzę ...a skoro w takich wierzą to ja się nie dziwię że ktoś tam uwierzył temu pajacowi...

masz problem zdrowotny to idź do lekarza a nie szukaj konowała bo więcej ci powie google niż taki oszust...
teraz zamyka się goście który żerował nie tylko na naiwniakach ale na totalnych głupcach a to przypomina mi z kolei jak zamknięto ostatnio jakąś ''wróżkę zębuszkę''...;D
mam ją winić za to że podłapała frajerkę i ''wydoiła '' ją na miliony?
jeszcze raz piszę ...patrz jak kroi nas szpital pod mandolinistą Barczykiem...to ci nie przeszkadza?
mam brać według ciebie witaminy?...a bierz je sam i mam to gdzieś czym je popijesz...ja wolę owoce...
Zgłoś do moderacji

A skąd ty pustaku wiesz w kogo ja wierzę? A szpital nas kroi? Zdaje się , że służbą zdrowia rządzi ministra z obozu przez ciebie POpieranego? Czyż nie?

a czemu wyzywasz? ...czy po prostu jesteś ''sobą '' chamie...

gdzie cię obraziłem lub wyzwałem? ....nie potrafisz pisać jak człowiek to może lepiej nie pisz?
co masz teraz do tego kogo ja popieram skoro oburzasz się że nie powinno mnie obchodzić w co ty wierzysz?
a kto rządził służbą zdrowia wcześniej i jak nią zarządzano? ....Szumowskie i Mejzy na czym się dorabiali?...ile miesięcy lub lat trzeba było czekać na wizytę u specjalisty? na napisz ...;D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.