oprych napisał(a):Ktoś napisał: ~~Jasio napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: oprych napisał(a): Dlatego chcę pozbyć się przyczyny, a nie później "leczyć" skutki.
A jak wyleczysz ,,przyczynę '' jeśli to nie cudzoziemiec a Polak katolik zgwałci ci córkę i ta zajdzie w ciążę?
Ucieszysz się że sąd go skaże na dwa ,trzy lata więzienia a tobie pozostanie bawić wnusia?
A dlaczego nie Polak lewak, albo Polak ateista?
Mniejsza o to. Na to nikt nie ma wpływu, ale na wpuszczenie chord "obcokrajowców" już wpływ mamy.
Poza tym nigdzie nie pisałem że jestem całkowicie przeciwny aborcji. Powinna być dopuszczona w określonych przypadkach.
alez oczywiście...może to być lewak i prawak i centrowiec...
może to być murarz ,tokarz może być i ksiądz...
ja natomiast decyzje o aborcji całkowicie pozostawiam zainteresowanym ....tak jak decyzję o tym kto jakie meble ma kupić czy samochód....
wiesz co?...napiszę ci coś jeszcze a związane to jest z moim wieloletnim hobby jaką jest muzyka ....
otóż uwielbiam kogoś takiego jak Peter Gabriel a nagrał on kiedyś cudowny i trafny na obecne czasy (przeszłe też) utwór mianowicie ''Panopcticon''
obejrzyj dokładnie i jeśli masz problem z tekstem zwróć uwagę na grafikę ....podpowie ci coś jak nas społeczeństwo się widzi i gdzie według niektórych jest ich miejsce...
dlaczego Gabriela lubię? ... bo nagrywa i pisze teksty często o takich jak my ...w uściskach ''rządowej'' ośmiornicy....
oprych napisał(a):Ktoś napisał: ~~Jasio napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: oprych napisał(a): Dlatego chcę pozbyć się przyczyny, a nie później "leczyć" skutki.
A jak wyleczysz ,,przyczynę '' jeśli to nie cudzoziemiec a Polak katolik zgwałci ci córkę i ta zajdzie w ciążę?
Ucieszysz się że sąd go skaże na dwa ,trzy lata więzienia a tobie pozostanie bawić wnusia?
A dlaczego nie Polak lewak, albo Polak ateista?
Mniejsza o to. Na to nikt nie ma wpływu, ale na wpuszczenie chord "obcokrajowców" już wpływ mamy.
Poza tym nigdzie nie pisałem że jestem całkowicie przeciwny aborcji. Powinna być dopuszczona w określonych przypadkach.Dopisane 26.03.2025r. o godz. 12:05:~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): ''opryszku''...
posłuchaj sobie Sweet Noise - Manipulacja
powiem ci że ja też takich znam....;D
Też mam coś dla was do posłuchania
Dopisane 26.03.2025r. o godz. 12:09:Kiedyś miałem takie podejście:
Ale minęło
Bydło ryczy, trzoda kwiczy a ty w internetach wiejski ANALityku . Za robotę się weź leniu.
oprych napisał(a): https://wydarzenia.interia.pl/wybory/prezydenckie/news-mentzena-czeka-jazda-bedzie-atakowany-jak-nawrocki,nId,21323252