Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

2900
#falco nieaktywny
24 września 2013r. o 19:55
wracając do tego zestawienia zarobków to mam pytanie...
jak nasze zarobki maja się do zarobków Eskimosa?

mam cichutką nadzieję że Polak jednak zarabia więcej od niego...
bardzo cichutką... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10897
#Anonim10897 nieaktywny
24 września 2013r. o 20:14
Witaj Falco...Eskimosi , Ci którzy maja "najbliżej" do Canady , zarabiają zdecydowanie więcej niż Polacy.

A teraz zupełnie z innej "beczki":

"W po­lity­ce głupo­ta nie sta­nowi przeszkody. " Napoleon Bonaparte
"Urodzić się głup­cem to nie wstyd. Wstyd tyl­ko głup­cem umierać." Paul Remarque

Te dwa powiedzenia słynnych postaci bardzo mi się podobają. ;) Właściwie powinnam je napisać pod zupełnie innym tytułem prowadzonej dyskusji, ale...No właśnie ale... :D
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
24 września 2013r. o 22:30
~mir.ko napisał(a): ale sam chcesz wprowadzic jakis sztuczny wytwór jak Dobry...

Mirek , na litość boską , zrozum wreszcie , że pieniądz jest jedynie ekwiwalentem wymiany barterowej i nie może mieć właściciela … chociaż w tym powalonym Świecie ma. Ja mam dwa kilo schabu , Ty pietruszki… wymieniamy się między sobą , a między nami stoi przekaźnik /sęp/ bankster/chapacz, który nic nie ma , oprócz pieniędzy. Dlaczego chcesz mu oddać dziesięć gramów pietruszki ? Ja swego schabu za „TĘ WYMIANĘ” nie dam , wolę oddać ubogim, banksterzy i tak mają dość. A czytałeś coś o chemitralach ? Tudzież o WTC, NWO i innych porażkach ludzkości, czy nadal gapisz się w pudło dla i.diotów ?

Pieniądz Drogi Kolego :) powinien być socjalistyczny , wręcz komunistyczny , nie prywatny , jak obecnie ... obojętne , jak go zwą. I dlatego Drogi Antykomunisto, JKM aljas pejsaty ( w/g Jaszczurzycy :*), nie może być moim trybunem. On nie widzi problemu, albo wręcz wspiera system. Tu brakuje mi pewności.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10557
#Preczzkomuna nieaktywny
24 września 2013r. o 22:36
Panna, problem nie tkwi w tym czy jest pieniądz państwowy czy prywatny tylko czy jest monopol czy nie ;) Monopolista jest problemem, może wszystko ;) Ogólnie jestem za parytetem :)
4335
24 września 2013r. o 22:51
Preczzkomuna napisał(a): ... Monopolista jest problemem, może wszystko ;)

A czymżesz w końcu jest BRM , tudzież FED ? Czyżby nie monopolistą w drukowaniu pustej kasy ? Mogą wszystko, masz absolutną rację :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~mir.ko niezalogowany
25 września 2013r. o 7:35
i polska siegajac dna europy, poprzez losy historii zalezna , ma nagle samodzielnie znalezc rozwiaznie, zmienic w calosci polityke, zaryzykowac i wyjsc na prostą ? hm
4335
25 września 2013r. o 7:44
Pewnie , że nie da się tego zrobić. Chodzi o coś innego , chodzi o to , żeby ludzie , nie tylko w Polsce, uświadomili sobie w jakim bagnie żyją. Kiedy zostanie osiągnięta masa krytyczna , to wtedy .... apokalipsa , jak mawiał Ford :D Polecą wióry z neoliberalnej doktryny , systemu i NWO. Czego Wam i sobie życzę :)

~ niezalogowany
26 września 2013r. o 11:26
"Piramida finansowa Tuska!"

"- Zamiast próbować za pomocą sprawnego rządzenia stworzyć zrównoważony budżet, likwiduje się przyszłe świadczenia obywateli tylko po to, by zyskać jednorazowy zastrzyk gotówki. Takie działanie jest bardzo krótkowzroczne, a przede wszystkim nie rozwiąże problemów systemu emerytalnego - twierdzi."

[img=1380187582_2y9jddp.jpg]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia od Roberta Kropiwnickiego
REKLAMA Życzenia od Roberta Kropiwnickiego