virgo napisał(a):
„Główną formą grabieży (...) stał się wywóz kapitału.
Dopóki kapitalizm pozostaje kapitalizmem , nadmiar kapitału jest obracany nie na podniesienie poziomu życiowego mas w danym kraju , albowiem obniżyłoby to zyski kapitalistów , lecz na podniesienie zysku drogą wywozu kapitału za granicę , do krajów zacofanych. W tych krajach zacofanych zyski są zazwyczaj wysokie , ponieważ kapitałów jest mało , cena ziemi stosunkowo niewielka , płaca robocza niska , surowce tanie.”
Zgadniesz , czyje to słowa ?? Miłej niedzieli :*
Pannazdzieckiem napisał(a): Dzięki Narzeczona :) wręcz kolekcjomuję tego typu strony. Jest co poczytać , gorąco polecam :)Ciesze się że ty się cieszysz miłej lektury.pozdawiam.
http://kefir2010.wordpress.com/
Miłej niedzieli :)Dopisane 29.09.2013r. o godz. 10:42:Nie trafiłem w en , nie bijcie :D
Pannazdzieckiem napisał(a): " ... nie identyfikuję się z żadnym systemem religijnym ani politycznym czy ideologicznym. Systemy religijne, polityczne i ideologiczne uważam za sztuczne i celowo ustanowione blokady w rozwoju człowieka.
A wzajemnie wykluczający się zbiór “norm społecznych” uważam za szczyt obłudy i jednocześnie – za narzędzie do trzymania ludzi za mordy. Wymyślono autorytety, polityków, celebracje, rocznice, po to, aby zabić w ludziach resztki indywidualizmu i wymusić na nich myślenie zbiorowe, stadne. "
wypisz , wymaluj , cały ja
magnum44 napisał(a):virgo napisał(a):
„Główną formą grabieży (...) stał się wywóz kapitału.
Hi hi hi, znam te słowa i to bardzo dobrze !
witaj Droga Magnum44 , zadziwiłaś mnie !! Autentycznie jestem zaskoczona :] Są to słowa W.I.Lenina . I jak do tej pory to co powiedział sprawdza się "w realu". :D
Natomiast Ty , Droga Panienko , rozczarowałeś mnie :|
Napisałeś: "Ekonomiczne pierdoły..." Nie , to nie są pierdoły :D Trzeba dojrzeć by zrozumieć sens .Zajmuje Cię bankowość i wiara...Większą część niepowodzeń finansowo - ekonomicznych kraju zwalasz na karb systemu bankowego. Tak , sporo racji masz. Ale to nie tylko system bankowy jest odpowiedzialny za nędzny stan finansów kraju :P To zdecydowanie głębsze zagadnienie :D