Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
"Nie" dla publicznej szkoły Ojców Pijarów w Bolesławcu
~POl niezalogowany
10 lipca 2012r. o 21:36
~Jasiek napisał(a): Brawo panie Starosto! Jest pan równy facet!!!

z kim równy z vice?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~capsztyk niezalogowany
10 lipca 2012r. o 21:48
Brawo starosta Przybylski , brawo Pan Dariusz Kwaśniewski !! Takich decyzji oczekują bolesławianie !! Panowie w następnych wyborach weźmiecie miasto w swoje ręce !! A Wojtuś Kasprzyk cytując europosła Protasiewicza " jest ułomny intelektualnie " i jego przygoda z polityką chyba dobiega końca !!
~nauczyciel niezalogowany
10 lipca 2012r. o 21:56
Dziękuję Panu Staroście ! Jest Pan człowiekiem o szerokich horyzontach i jak zawsze w kiepskich dla nauczycieli momentach widzi wszystko w perspektywie.
~jestem pewny niezalogowany
10 lipca 2012r. o 22:58
Ta decyzja jest bardzo słuszna i strategiczna. Nie wolno oddawać tego co jest najlepsze.

Prezydent ma papiery dawnego pisowca, dlatego szuka typowego dla siebie rozwiązania.
~dumny bolesławianin niezalogowany
10 lipca 2012r. o 23:09
Pijarzy opanowali szkolnictwo w Rzeczpospolitej za panowania dynastii saskiej (1697-1763). Był to czas upadku oświaty, ogólnego zabobonu, staczania się w intelektualny niebyt. Skończyło się to rozbiorami i zniknięciem państwa. Dobrze, że włodarze powiatu potrafią wyciągać wnioski z historii.
~Zorientowany. niezalogowany
11 lipca 2012r. o 7:54
Taki zakon sprowadzi do Boleslawca Prezydent.

Zakon pijarów – potoczna nazwa Zakonu Kleryków Regularnych Ubogich Matki Bożej Szkół Pobożnych (Ordo Clericorum Regularium Pauperum Matris Dei Scholarum Piarum) czyli Zakonu Szkół Pobożnych.

~ niezalogowany
11 lipca 2012r. o 8:48
~prezydęt napisał(a): -a. Nie bój żaby.W przyszłym roku,mam zamiar odnowić elewację wszystkich bolesławieckich kościołów.Miasto opłacać będzie także ich oświetlenie.W planie mam także wybudowanie ruchomych schodów okłół Rynku.Tak że o robotę się nie martwię.A jak to wygląda u Ciebie ,-a''?

a u mnie latoooooo...............
ubogie ale lato. dyrektor mimo wielkiego serca nie jest w stanie zapewnić wszystkim pełnego etatu, ale jedziemy dalej...
Ale miałam w nocy widzenie, aniołki natchnęły mnie pomysłem; w przyszłości, jakby co, pójdę do zakonuuuuuu!!! eureka!!!!!!!! :P :P :P :P :P
~DeBLAN niezalogowany
11 lipca 2012r. o 10:16
Tym razem starosta jest jakiś...normalny. I chyba nie do końca zdaje sobie sprawę, ile punktów "nabił" u wyborców.

Tylko malutka prośba: obniż koszty starostwa o członka-porażkę. Proszę!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza