~Kuba napisał(a): Potrzebowałbym 3 litry płynnego miodu- takiego, który mógłbym rozlać do malutkich słoiczków.ja brałam od Pana ze wsi Nowa,ma wszystko i świece i pyłki,podaję telefon bo nie jestem pewna czy ma to czego szukasz...695 191 887
~Kanarkowa Miodunka napisał(a): Odgrzeję temat ale znacie kogoś kto ma w Bolesławcu lub okolicach dobry miód ?Miodu w ubiegłym roku było mało, a do tego wirus i zwiększone zainteresowanie więc będzie trudno. Ale może jeszcze jakiś uczciwy pszczelarz posiada. Ja z tych co znam to wiem że nie posiadają.
~~Czerwonopomarańczowy Złocień napisał(a):~Kanarkowa Miodunka napisał(a): Odgrzeję temat ale znacie kogoś kto ma w Bolesławcu lub okolicach dobry miód ?Miodu w ubiegłym roku było mało, a do tego wirus i zwiększone zainteresowanie więc będzie trudno. Ale może jeszcze jakiś uczciwy pszczelarz posiada. Ja z tych co znam to wiem że nie posiadają.
DP napisał(a):Nie słusznie o trucie pszczół obwinia się rolników. Dla rolnika pszczoła jest bardzo pożyteczna. Rolnik prowadzi ewidencję środków ochrony roślin i nie może sobie pozwolić na trucie . Problemem są działkowicze, którym nawet jedna mszyca na listku czy kwitnącym drzewku przeszkadza. Do tego wszech obecny Randap na byle chwaścik . Ludzie przesadzają kropiąc nawet trawniki wokół własnych domów.~~Czerwonopomarańczowy Złocień napisał(a):~Kanarkowa Miodunka napisał(a): Odgrzeję temat ale znacie kogoś kto ma w Bolesławcu lub okolicach dobry miód ?Miodu w ubiegłym roku było mało, a do tego wirus i zwiększone zainteresowanie więc będzie trudno. Ale może jeszcze jakiś uczciwy pszczelarz posiada. Ja z tych co znam to wiem że nie posiadają.
To deficytowy towar. Mój sąsiad miał ule ale ktoś wytruł mu pszczoły. Nie jestem w stanie zrozumieć takiego postępowania.
~~Czerwonopomarańczowy Złocień napisał(a):DP napisał(a):Nie słusznie o trucie pszczół obwinia się rolników. .~~Czerwonopomarańczowy Złocień napisał(a):~Kanarkowa Miodunka napisał(a): Odgrzeję temat ale znacie kogoś kto ma w Bolesławcu lub okolicach dobry miód ?Miodu w ubiegłym roku było mało, a do tego wirus i zwiększone zainteresowanie więc będzie trudno. Ale może jeszcze jakiś uczciwy pszczelarz posiada. Ja z tych co znam to wiem że nie posiadają.
To deficytowy towar. Mój sąsiad miał ule ale ktoś wytruł mu pszczoły. Nie jestem w stanie zrozumieć takiego postępowania.
~~Czerwonopomarańczowy Złocień napisał(a): Nie słusznie o trucie pszczół obwinia się rolników. Dla rolnika pszczoła jest bardzo pożyteczna. Rolnik prowadzi ewidencję środków ochrony roślin i nie może sobie pozwolić na trucie . Problemem są działkowicze, którym nawet jedna mszyca na listku czy kwitnącym drzewku przeszkadza. Do tego wszech obecny Randap na byle chwaścik . Ludzie przesadzają kropiąc nawet trawniki wokół własnych domów.