Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

niemieckie krople na kolkę dla dzieci

~~0 niezalogowany
12 listopada 2012r. o 15:27
Przetestowałam wszystkie polskie, niemieckie krople na kolki. Nic nie pomogło ;(
Kup proszek troisty dostępny w naszych aptekach za około 3zł ale musisz zamawiać - to jedyny lek na kolkę który pomógł nam.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Proszek_troisty
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
12 listopada 2012r. o 17:27
Sab simplex można dostać w aptece w Gorlitz w City Center za ok. 10 euro. U nas nie poskutkowało . Praktycznie 100 % wyleczenie z kolek dał nam doktor Marek Mularczyk z Centrum Leczenia Bólu we Wrocławiu.3 dni po wizycie straszne kolki minęły jak ręką odjął.

POLECAM !

http://www.centrumleczeniabolu.pl/
~ niezalogowany
12 listopada 2012r. o 18:21
~~0 napisał(a): Przetestowałam wszystkie polskie, niemieckie krople na kolki. Nic nie pomogło ;(
Kup proszek troisty dostępny w naszych aptekach za około 3zł ale musisz zamawiać - to jedyny lek na kolkę który pomógł nam.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Proszek_troisty

Zgadzam się z koleżanką. Zamiast przepłacać za coś co może nie pomóc spróbuj tańszych sposobów. Mojej małej pomagała też ciepła pieluszka położona na brzuszek. Sab simplex nie działał. Warto też sprawdzić przyczynę kolki jeśli występuje często - może to być na przykład alergia pokarmowa. Pozdrawiam ciepło.
6698
#szpiegula nieaktywny
12 listopada 2012r. o 22:52
mojemu synkowi juz na drugą dobę stosowania pomogły kropelki delicol. jest to peparat zawierajacy enzym rozkladajacy laktoze występującą w mleku. likwiduje najczęstszą przyczynę kolki, a nie jej objawy. niestety preparat dość drogi, dlatego po wypróbowaniu butelki z apteki i po okazaniu sie, że pomaga, zamówiliśmy zapas w aptece internetowej, ponieważ nalezy stosowac je do ukonczenia przez dziecko 3 miesiaca zycia. naprawde polecam!!! przysięgam, że syn już potem ani razu nie plakał z powodu bólu brzuszka. :)
3683
#TinkerBell nieaktywny
13 listopada 2012r. o 6:12
Dla mojego szkraba sab simplex bylo wybawieniem :) stosowalismy tez polski odpowiednik - bobotic (ten sam sklad, ale nieco mniejsze stezenie substancji czynnej), po ktorym praktycznie nie bylo efektow. A wystarczyl np. dzien przerwy w podawaniu kropelek i kolki od razu wracaly.
Innych polskich lekow nie uzywalismy, wiec o ich skutecznosci sie nie wypowiem ;)
Nam pomagaly tez masaze brzuszka i koniecznie kładzenie maluszka na brzuszku!
1799
#koehl nieaktywny
13 listopada 2012r. o 9:12
żadne krople nie pomogą,takie coś jak kolki trzeba poprostu przejść i tyle!!!
8869
#MamaZuzi nieaktywny
13 listopada 2012r. o 9:50
koehl napisał(a): żadne krople nie pomogą,takie coś jak kolki trzeba poprostu przejść i tyle!!!

No i nam nie pomogly zadne;) probowalismy sabsimplex, bobotic, delicol, espumisan... Pozniej przeczytalam o suszarce do wlosow, nie pomoglo, ciepla pieluszka, nie pomoglo, ciepla kąpiel- 15minut spokoju;) Do 6miesiaca kolki noc w noc-noszenie córci na rekach i spiewanie;) cieplo mamy jest chyba najlepszym lekarstwem;)
~mama niezalogowany
13 listopada 2012r. o 11:56
ja na szczęście nie miałam problemów ale na zapas kupiłam infacol i oddałam koleżance to zachwycona była skutecznością
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza