kazdy terapeuta czy psychiatra Ci powie, ze grupa jest najwazniejsza, gdyz tam sa ludzie z takim samym problemem jak Ty. A czlowiek potrzebuje sie wygadac. Komu jak nie im. Rozumieja Cie, Ty ich. Naprawde fajna sprawa. Skoro szukasz terapeuty to znaczy ze potrzebujesz pomocy. Widocznie na dluzsza mete sie samemu nie da. Czlowiek zwierzecie stadne, potrzebujemy innych ludzi, ktorzy nas rozumieja amy ich ;). Powodzenia.
hmmm...chyba własnie w PRZEMIANie na Komuny jest ktos z kim można pogadać (wygadać się) indywidualnie,ale nie jest to terapia, bo AA nie prowadzi terapii, tylko spotkania grupowe- mitingi. Idź tam i popytaj.
Ja tez dałem sobie rade sam,ale miałem przed kim sie wygadac,a nawet i wypłakać. Ani razu nie uczestniczyłem w żadnej grupie czy spotkaniu AA,silna wola i miłosć tych którym na mnie zależało.
~uzależniona niezalogowany 5 lutego 2013r. o 17:44
Dzięki wszystkim za dobre rady. Ja nie potrzebuję terapeuty, ale wszędzie naokoło słyszę, że samemu to ni hu hu. Ale ja nie jestem sama. Mam wspierającego męża, nie mam więc ochoty wyżalać się przed obcymi ludźmi. To nie leży w mojej naturze. :)
Pozdrawiam
Szkoda, że w Bolesławcu działa taki twór jak M.K.R.P.A, a nie posiada nawet swojej strony internetowej, na której jak jest to w innych miejscowościach można się wiele dowiedzieć bez potrzeby proszenia internautów o pomoc, dobrze że co prawda powieszkowne informacje zostały udzielone osobie w potrzebie.
dla tych co nie wiedzą, pod skrótem M.K.R.P.A kryje sie Miejska Komisja Rozwiązywania Problemów Alkoholowych:)
ale zgadzam sie, zbyt mało informacji w miescie na temat leczenia choroby alkoholowej i pierwszej pomocy dla osób borykających sie z uzależnieniami,a szkoda,bo zapotrzebowanie jest,zaplecze i kadra tez jest. ;(
Zgadzam się z przedmówcami. Nic nie wiadomo. Brak przepływu informacji a temat tak powszechny. Jakiś miesiąc temu jedna dziewczyna szukała informacji na temat spotkań dda w Bolesławcu i nikt jej nic konkretnego nie odpowiedział. Sama jestem zainteresowana terapią w tym kierunku. Czy we wspomnianym klubie "Przemiana" są takie spotkania? Zebrałoby się kilkoro dda w mieście potrzebujących pomocy. Sama jestem jedną z nich.
ZADAJE KLAM TWIERDZENIU ZE JEDYNE WYJSCIE Z ALKOHOLU TO TERAPIA GRUPOWA,BRALEM UDZIAL W TAKIM NIBY LECZENIU PONAD 6 TYGODNI ZAZNACZAM ZE POSZEDLEM TAM DOBROWOLNIE ,NIE TAK TRAKTUJE SIE CHORYCH ALKOHOLIKOW JAK TAM MIALO MIEJSCE ,TO TERAPEUCI SIE WYBIELALI STAWALI SIE W ROZMOWACH PONAD TYMI KTORZY TAM PRZYSZLI PO POMOC .OD 16 LAT NIE PIJE NIE CHODZILEM NA ZADNY MITINGI GDYZ PRZYCHODZACY TAM STARSI STAZEM ALKOHOLICY SOBIE LADOWALI AKUMULATORY NIE MNIE .POPIERAM PANIA ZE SAMA CHCE SOBIE Z TYM PORADZIC ,JA DAJE RADE BEZ PROBLEMOW
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.