~Malkon napisał(a): Dziwi mnie dlaczego teraz jest problem, którego można byłoby uniknąć, podejmując właściwe decyzje przed uruchomieniem ORKI. Cały czas byłem za tym, żeby Orka funkcjonowała w ramach MOSiR. Nie generowałaby wówczas zbędnych kosztów administracyjnych. Nie wiem czy władze miasta dokonały kiedykolwiek analizy wszystkich kosztów utrzymania tego obiektu i czy zrobiły cokolwiek, żeby je obniżyć. Wiadomym mi jest, że np. w Niemczech aquaparki mają bilans ujemny i miejscowe samorządy dopłacają do tego rodzaju placówek, ale nie stanowi to o tym, że pieniądze samorządowe płyną wartkim strumieniem. Koszty funkcjonowania basenów są ciągle monitorowane co nie pozwala na zaistnienie takiej sytuacji jaką mamy obecnie w Bolesławcu. Płacz, skamlenie i komu wepchnąć Orkę.
ramaj napisał(a): Facet pisząc (jeżeli na poważnie) do prezydenta wystawił sam sobie świadectwo.Ale co tu gadać,nawet tu na forum są tacy co nie pojęli ironii.
Sonda i głosowanie na Pijarów pokazało ,że tylko tak możemy wykazać dezaprobatę na to co robi prezydent.
alter napisał(a): To byłoby kuriozalne, gdyby teraz Orkę zamknąć! To byłaby afera dopiero. :)