~wir napisał(a): Byłoby lepiej, abyś pilnował norm środowiskowych u siebie w firmie!!!!! Na tym mieszkańcy o których się troszczysz więcej zyskają.
Panie Wir występuje we własnym imieniu i pod własnym nazwiskiem i mam poparcie wielu mieszkańców z którymi rozmawiałem natomiast ma to znaczenie wtórne bo nie mam ochoty uszczęśliwiać innych a jedynie dbać o swój interes. Fotki ukazują dysfunkcyjny system który został uchwalony przez Radę.
Przede wszystkim należy wdrożyć przyjazne rozwiązania, a
później wymagać, a nie na odwrót.
1 Dlaczego w Bolesławcu za niższą cenę można odbierać odpady bez limitu, a w Nowogrodźcu limit 40 l/osobę?
2 Dlaczego w Bolesławcu można odbierać u źródła odpady, a w Nowogrodźcu wywozić do zbiorczych pojemników?
3 Dlaczego w Bolesławcu worki do selektywnej zbiórki są w cenie za odpady, a w Nowogrodźcu Rada zakładała w kalkulacjach dodatkowo 10 zł obciążenie dla mieszkańców.
4 Dlaczego w Bolesławcu obowiązkiem firmy jest odbiór odpadów u źródła, a w Nowogrodźcu w przypadku terenów z utrudnionym dojazdem mam na plecach nosić odpady do trasy przejazdu śmieciarki?
Chce mieć możliwość do ustawowego selektywnego zbierania odpadów, za które zamierzam płacić mniej niż w przypadku odpadów zmieszanych, to jest moje prawo jak i obowiązek jako mieszkańca Gminy Nowogrodziec.
W pełni popieram Pana Burmistrza Relicha, łatwo jest ganić innych pod przykrywką anonimowości, zachęcam do konstruktywnej dyskusji pod własnym nazwiskiem.