Pannazdzieckiem napisał(a): ..., Czytelniku ?
Całą sobotę dręczyły mnie wyrzuty sumienia.
Bardzo Cię przepraszam Kolego IP: 31.61.140.**
Moim celem nie było obrażanie Cię , a próba radykalnego zwrócenia uwagi na zjawiska społeczne , które mieć miejsca nie powinny.
Szczycimy się barwami narodowymi , ale przy Polskich flagach wywieszane są symbole Czwartej Rzeszy , popularnie zwanej Unią Europejską. Czy jeszcze możemy mówić o Polskiej suwerenności , jeśli Polski Naród jest źródłem taniej siły roboczej dla Europy ?
A i sama Europa upada pod jarzmem banksterów.
Jeśli już o Orwellu mówimy , skoro, zanim się urodziłem czytałeś „folwark” , to pewnie Jego drugie wielkie dzieło również czytałeś. Panują opinie , że Orwell nie był wizjonerem , miał jedynie dostęp do materiałów źródłowych . Na tej podstawie napisał , co się będzie działo i to się dzieje.
Sugestia jest taka , że jest to konsekwentnie realizowany przez elity , na przestrzeni prawie trzystu lat, plan zarządzania całą cywilizacją . Uniwriłowka na całego. Takie gustowne połączenie folwarcznego komunizmu z futurystyczną , absolutną, faszystowską władzą Wielkiego Brata . Gdzie każdy przejaw swobodnego myślenia , karany jest śmiercią. Gdzie umiera nie tylko wolna myśl , ale również Nadzieja , nie mówiąc o Miłości.
Zawsze dziwiło mnie , dlaczego bądź , co bądź inteligentni ludzie nie potrafią spojrzeć na Świat , przez pryzmat doświadczenia historycznego , a ostatnim horyzontem jest czubek ich własnego nosa. Czyżby Mamona doszczętnie zawładnęła już Światem ?
Jeszcze raz Cię przepraszam , nie miałem złych intencji. :)
Połączone , szczęśliwe rodziny z radością szczyciły by się bielą i czerwienią Pawle , dzisiaj częściej przeżywają frustrację , niż dumę z narodowych barw.
Amnesti powodzenia , ja zostanę tutaj , ponieważ kocham kraj moich przodków.
Miłej Niedzieli Wam życzę :)
Zastosowana autokorekta